Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Интересът към токенизираните акции ще промени финансовите пазари

Bittrex Global търгува с над 400 токена, от които и навлизащи нови алткойн проекти, информира главният финансов и оперативен директор Стивън Стонбърг

гледано: 4207   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Инвеститорският интерес към токенизираните акции е огромен. Те представляват токен, свързан с цената на даден актив. За разлика от акция на Google, която е американска и се търгува на американските борси, които са отворени само от понеделник до петък, тези токенизирани акции позволяват, независимо от  тяхната цена, да се търгуват по всяко време чрез блокчейни. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "В развитие", Стивън Стонбърг, главен финансов и оперативен директор на Bittrex Global.
Още по темата

"Към момента това все още е иновативен проект на Bittrex Global и представлява малък клас актив, но растежът е огромен и тъй като използва блокчейн технологията в основната на биткойн, може да се използва на всички капиталови пазари. Той ще промени на финансовите пазари така, както го направи Amazon", прогнозира той и очаква пазарът да се разрасне, а, цените да се увеличават.

По думите на Стивън Стонбърг регионалните криптотенденции в Централна и Източна Европа не се отличават значително от световните - "забелязва се постоянен ръст в региона, като клиентите ни в България са нараснали с 85%, което съвпада с останалите пазари като Германия, Нидерландия и Турция".

"Интересен факт е, че Монголия макар и да не е най-големият криптопазар, отчита най-големия ръст на клиентска база", информира главният финансов и оперативен директор на Bittrex Global.

Той коментира и още едно сравнително ново въведение в света на криптовалутите - така наречения "стейкинг", при който се съхраняват средства в портфейл за криптовалута, за да се осигури поддръжка за всички транзакции в блокчейна.

Още по темата

"Стейкингът е изключително популярен не само при нас, но и на глобално ниво. Той представлява депозиране на криптовалута в замяна на доходност, обясни Стивън Стонбърг.
Той поясни, че ако даден инвеститор избере да не заложи криптопритежанията си, печели единствено от ценовата волатилност.

От разговора стана ясно, че за разлика от Coinbase Global, която наскоро дебютира на борсата и предлага търговия само с най-популярните криптоактиви като биткойн и етериум, Bittrex Global търгува с над 400 токена, от които и навлизащи нови алткойн проекти.

На какво се дължи ралито в цените на криптовалутите тази година? Какви регулации ще се наложат на криптопазарите?  Кои са най-големите пазари на криптовалути? Каква е защитата на депозитите на инвеститорите в криптовалути?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.
 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
целта на подобни глууупости е да легитимизират основната измама... все едно незнаеш :)
1
 
4
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Айде отново лозунг след лозунг.И какво, голямото предимство било, че щяло да се търгува и събота и неделя, ли?? Това ли ще промени финансовите пазари? Какво значение изобщо има за борсата в каква валута ще се търгува една акция?Дали авторът осъзнава, че всъщност тия койнизирани акции не носят НИКАКВА СЪЩЕСТВЕНА ПОЛЗА за никой, освен за създателите си??Защо ми са "токенизирани акции" изобщо? ...ало, това са фундаментални въпроси, на тях отговорете, вместо да преписвате рекламните глупости на поредния алабалист!

Още от Начало
Фед запази лихвата на 0%, предвижда две повишения до края на 2023 г.