Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Jaguar Land Rover предупреди за възможен срив на веригите на доставка извън Китай

Концернът се позовава на разпространението на коронавируса и съответните мерки за ограничаване на заразата, предприети в Азия

Jaguar Land Rover предупреди за възможен срив на веригите на доставка извън Китай

Снимка: Ройтерс

Автомобилният концерн Jaguar Land Rover предупреди за потенциално прекъсване на своите вериги на доставка извън Китай - само два дни след изказването на представители на компанията, че коронавирусът вероятно ще повлияе на финансовите резултати за четвъртото тримесечие, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Производителят на луксозни автомобили предупреди в петък, че очаква епидемията да повлияе на резултатите му за четвъртото тримесечие, като добави, че е твърде рано да се направят точни изчисления за размера на щетите. До неделя концернът актуализира представянето си, за да добави, че ако прекъсването продължи, веригите на доставка извън Китай също могат да бъдат засегнати.

Бързата ревизия показва, че компаниите в бранша изпитват сериозни затруднения заради заразата, както и заради нарастващия брой превантивни мерки, предприети в Азия и извън континент за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Компанията-майка Tata Motors Ltd. реши да удължи периода на затворени врати на завода на Jaguar Land Rover в Чаншу в петък заради заразата.

Засега притесненията относно корноавируса са се отразили слабо върху облигациите на Jaguar, деноминирани в паунди, евро и долари.

Туристическите, автомобилните и авиационните компании, или всички онези дружества със значителна експозиция към китайските пазари, са изправени пред натиск през тази година заради разпространението на коронавируса.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
Кадър на деня за 21-и септември