IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar Land Rover предупреди за възможен срив на веригите на доставка извън Китай

Концернът се позовава на разпространението на коронавируса и съответните мерки за ограничаване на заразата, предприети в Азия

15:24 | 10.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилният концерн Jaguar Land Rover предупреди за потенциално прекъсване на своите вериги на доставка извън Китай - само два дни след изказването на представители на компанията, че коронавирусът вероятно ще повлияе на финансовите резултати за четвъртото тримесечие, съобщава Bloomberg. 

Производителят на луксозни автомобили предупреди в петък, че очаква епидемията да повлияе на резултатите му за четвъртото тримесечие, като добави, че е твърде рано да се направят точни изчисления за размера на щетите. До неделя концернът актуализира представянето си, за да добави, че ако прекъсването продължи, веригите на доставка извън Китай също могат да бъдат засегнати.

Бързата ревизия показва, че компаниите в бранша изпитват сериозни затруднения заради заразата, както и заради нарастващия брой превантивни мерки, предприети в Азия и извън континент за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Jaguar Jaguar

Компанията-майка Tata Motors Ltd. реши да удължи периода на затворени врати на завода на Jaguar Land Rover в Чаншу в петък заради заразата.

Засега притесненията относно корноавируса са се отразили слабо върху облигациите на Jaguar, деноминирани в паунди, евро и долари.

Туристическите, автомобилните и авиационните компании, или всички онези дружества със значителна експозиция към китайските пазари, са изправени пред натиск през тази година заради разпространението на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още