IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Adobe: Офисите засилват продуктивността на служителите

По думите му работата от вкъщи има своите слаби места

22:33 | 12.08.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Adobe Шантану Нарайен заяви, че според него има ползи от работата в офис, които широко разпространената в момента работа от дистанция, която стана необходимост по време на пандемията на коронавируса, не може непременно да осигури, пише CNBC.

“При проекти, които вече са в процес на работа, видяхме огромна инерция да бъдат продължени, но когато се опитваш да създадеш нов проект, искаш хората да са наоколо. Искаш това усещане за неотоложност“, коментира той. „Смятам, че продуктивността е повлияна малко и от това“.

Нарайен твърди, че Adobe, чиято централа е в Сан Хосе, Калифорния, и има офиси по целия свят, със сигурност ще преосмисли физическия си отпечатък в резултат на коронавируса, както по отношение на това къде се намират офисите, така и по въпроса как се използват.

По-малки сателитни офиси биха могли да се превърнат в приоритет. Служителите все още ще могат да работят в тези райони, „но няма да имаме отпечатъка, който имахме преди“, обяснява той. По-големите локации като Сан Хосе, Сан Франциско и „други центрове по света“ все пак ще продължат да играят ключова роля в бъдещите операции на Adobe, посочва изпълнителният директор.

„Ще продължим да имаме локации. Те ще бъдат много различни от гледна точка на това как са устроени, каква е структурата, свързана с тях, какъв е капацитетът“, коментира още той.

Нарайен подчерта, че Adobe не бърза да извика служителите си обратно в офиса, след като пандемията продължава. Той твърди, че служителите продължават да са продуктивни у дома.

Изразявайки нуждата от продължаващи подобрения в тестването за коронавирус и лечението, Нарайен коментира, че не би искал „ненужно да върне хората рано обратно, ако има някакви рискове, свързани с това“.

Adobe завърши реновирането на своята централа в Сан Хосе преди няколко години, а през 2019 г. постави основите на още един офис в центъра на града. Строежът беше спрян заради коронавируса, но до средата на май работата беше подновена, пише Mercury News.

Бъдещето на корпоративните офиси беше поставено под въпрос, след като бизнесът бързо се насочи към работа от дистанция по-рано тази година в опит да се ограничи разпространението на коронавируса. Така например компаниите, на които Джак Дорси е главен изпълнителен директор – Square и Twitter, информираха служителите си, че могат да работят от вкъщи „завинаги“, стига да искат.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг прогнозира, че около 50% от служителите могат да работят от домовете си в следващите 5 до 10 години, но социалната мрежа наскоро подписа договор за наем на офис в Манхатън, поредна индикация, че влиянието на коронавируса върху офисите може да не е толкова голямо.

Нарайен повдигна въпроси и как лидерите на компаниите ще изградят от дистанция корпоративна култура на организациите си. Adobe например има над 22 хил. служители по света. Преди по-малко от три години техният брой беше близо 18 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Много е прав човека, в момента е пълно с ентусиасти, които вярват, че хоум офиса е нещо невероятно.Всъщност, като поработиш 2-3 години и виждаш нещо съвсем други.Хората стават неангажирани, медузи, отпуснати и затъпяващи. Хадилникът е на ръка разстояние, дивана и дистанционното и те. Производителността се смазва, а хората стават социални инвалиди.1-2 дни седмично от вкъщи ОК, но не повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
troika
преди 3 години
Примерно пишеш имейл, отговарят ти след 30 мин, след това ти пак пишеш и така няколко пъти за нещо, което в разговор на 4 човека би заело 20 минути оперативка на живо. Може и с видеоконференция, но не е същото. Предпочитам за някои дейности да е грубото физическо присъствие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
V.At.
преди 3 години
Мисля, че темата е работа от вкъщи и работа в офиса. По този пункт съм съгласен напълно със статията. Включително и един допълнителен момент. При нас от начало почти всички бяха хоум офис. След това вкъщи си останаха хората, които имаха да довършват проекти. Бяха изключително доволни, включително и аз, като шеф. Но! Другите, които се завърнаха в офиса започнаха да дават нови идеи и естествено, нови проекти. И някакси естествено, хората, които са си вкъщи, не се включиха в тях. В момента приключват старите проекти, но вече има сформирани нови екипи, в които те не участват. Малко психологически проблем.Ако нямаше нужда от офис, защо тиимбилдинга е добро нещо. И защо говорим за екипна работа? Да, за 2-3 или един фриилансер добре е да си стои в къщи. Но до време. Минал съм по този път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
Petar2015
преди 3 години
Е след като е купил офис в Манхатън, индиецът не иска да го гледа празен. Не е престижно. Но да си спомни какво стана с Мариса Маиер (бившата шефка на Yahoo), която имаше същите робовладелски пориви - "марш всички в офиса че да ви виждам".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
ами с техният софтуер печелиш пари ... :))) ... освен това върши страхотна работа , бързо , качествено ... виж на autodesk ценовата листа ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
По-скоро малко потребители могат да си позволят техния софтуер, когато работят от собствен комп и ползват безплатен софтуер вместо техния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още