Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Любо Георгиев: Необходими са инвестиции в северната и западната част на столицата

"Визия за София" има дългосрочна програма за развитие на София и крайградските ѝ територии, посочи архитектът, който е ръководител на екипа

гледано: 5101   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Със събитието "Защо е важно да имаш визия" приключи работата по изготвянето на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии. Данните от "Визия за София" показват повече инвестиции в южната част на града. Важно е да насочим повече такива в северната и западната част на града, за да не се стига до социални дисбаланси. От една страна, за това ще помогнат плановите инструменти, а от друга - общинските инвестиции. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria архитект Любо Георгиев, ръководител на екип "Визия за София".
Още по темата

Той е на мнение, че в София има много активни хора и организации, които взимат отношение към развитието на столицата.

"Добре е да имаме визия и целенасочено обединени усилия, в противен случай изпадаме в нуждата да решаваме проблемите "на парче" и започваме да изразходваме ресурсите си хаотично и некоординирано", съветва архитектът.

Според него София трябва да бъде компактен и многообразен град, който следва да е адаптивен към климатичните и технологичните промени, роботизацията, личностните взаимоотношения.

Любо Георгиев направи уточнението, че компактност не трябва да се приема като презастрояване, а като удобство и достъпност.

"В южните части на София се наблюдава презастрояване", анализира ситуацията в столицата архитектът.

По думите му мобилността вълнува доста хора, затова във "Визия за София" акцентират върху ролята на градския транспорт и подобряването на достъпността и бързината му.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
Кадър на деня за 21-и септември