Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Мей: Няма да бързаме с Brexit

Преди да задействаме член 50 трябва да има общобритански подход и конкретни цели, заяви британският премиер

Мей: Няма да бързаме с Brexit

Снимка: Ройтерс

Новият британски премиер Тереза Мей отправи послание, че ще избере „бавния подход" за отделяне на Великобритания от Европейския съюз. Тя заяви, че няма да задейства член 50 от Лисабонския договор, докато не изгради „по-широк великобритански подход" към преговорите, предава Bloomberg.

Мей посети Единбург, за да разговаря с първия министър на Шотландия Никола Стърджън, като това е първото ѝ официално посещение като премиер.

По време на референдума през миналия месец Шотландия гласува за оставане в Европейския съюз. След вота Стърджън намекна, че Brexit може да доведе до откъсване на Шотландия от останалата част на Великобритания.

„Днес казах съвсем ясно пред премиера, че искам шотландското правителство да бъде изцяло ангажирано в дискусиите и дебатите и че ще слушам всички позиции и мнения, които са поставени за обсъждане“, каза Мей след срещата. „Няма да задействам член 50, докато не видя, че имаме общобритански подход и конкретни цели, по които да преговаряме. Мисля, че е важно да постигнем това, преди да задействаме член 50". 

Задействането на Член 50 дава официално начало на двугодишните преговори с другите страни членки на ЕС за отделяне от блока. Мей вече заяви, че е изключено важно този член да бъде задействан през 2016 г.

Още по темата

Премиерът отхвърли и идеята за нов референдум за независимост на Шотландия.

„Народът на Шотландия гласува вече по въпроса за независимост през 2014 г. и изпрати много ясно послание. Както Обединеното кралство, така и шотландското правителство заявиха, че ще се придържат към желанието, което бе изразено", каза тя.

„Сега сме изправени пред предизвикателство като Обединено кралство да съумеем да постигнем възможно най-добра сделка за цяла Великобритания при преговорите с Европейския съюз", поясни тя.

Повече по темата четете тук.

 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
2
 
4
преди 4 години
Няма профилна снимка
Свободното движение на стоки, хора и пари те го превръщат в донорско движение за пострадалите. Интересното е че се разбунтуваха точно тези които са "привлекли" чуждите пари, хора и стоки И Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНО ЧЕ ТЕ ГО ПРАВЯТ ЕДИНСТВЕННО И ВЪВ ВРЪЗКА С НАМЕРЕНИЕТО СИ ДА НЕ ВРЪЩАТ ТЕЗИ ПАРИ, ХОРА И СТОКИ т.е.социализъма за тях да продължи.
0
 
2
 
3
преди 4 години
Няма профилна снимка
Хората си въобразяват че с излизане от ЕС ще се оправят нещата, тези които са гласували за излизане си мислят така. Истината е друга, собственото им правителство има 90% от властта и само 10% е прехвърлена на институциите в ЕС.При такова убийствено съотношение е ясно че правителството може да прави всичко независимо от решенията на ниво ЕС, когато не се спазват ЕС решения ЕС институциите ги плашат със санкции и нито една такава няма да се задейства така че да наклони везните в полза на решенията на ЕС институциите. Едно правителство което е лоялно и знае какво прави в рамките на ЕС на практика е с развързани напълно ръце.
Проблема е друг - социализма струва скъпо и той може да се поддържа само в инвестиционни икономики, икономики които привличат чужди пари без изгледи да ги върнат защото ще ги профукат за социални разходи.Този социализъм за да се реализира в някоя страна тя трябва да има донори на капитали, а какво се случва при донорите - мизерия.
1
 
2
 
2
Eon
преди 4 години
Няма профилна снимка
Накрая сигурно ще кажат: "вижте кво сега, ние направихме тука едни преговори, получихме това, което искаме... и то сега нали такова, да не напускаме ако може, щото вече нали е добре, не е кат преди".

Другата буля като каза, че ще се отделят от Обединеното Кралство и тая веднага търчи на гости, да пият по един чай, да поклюкарстват малко и като две лели да оплюят Мичето дето уж кръшкала с Гошо, щото я видели да му се усмихва под мустак.

Та... всяко чудо за 3 дни... Накрая ше кажат, вижте кво сега те сички пък сега от нас искат да се отделят, не става така, ше разбием тука Юнион Джака, ще си измият ръцете с Шотландията и Сев. Ирландия, ще ги уплашат че пак ИРА ще почне да бомби, ЕС ще се промени там нещо, ще го представят като грандиозен успех... и айде няма да се отделяме...
5
 
2
 
1
преди 4 години
Я направете един референдум кога да се задейства тоя член...ама ми се чини че членът ше го хапне ЕС !

Още от Начало
Кадър на деня за 21-и септември