IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн търговията в България расте с 23% на година

Нова програма осигурява надеждно разплащане в онлайн магазина

13:34 | 16.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Електронната търговия в България се увеличава средно с 23% на година, а 1,1 млн. са потребителите, които пазаруват онлайн, като това са 19% от населението над 15-годишна възраст. Средната сума, която един потребител отделя за онлайн покупки на година, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн. Най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти.

Това показват данни на браншовата организация за онлайн търговия Ecommerce Europe, цитирани по време на семинар, на който са се представили възможностите за извършване на онлайн продажби, съобщи пресцентърът на СИБАНК.

След инициатива на банката е създадена нова програма, която ще улеснява бизнеса в електронната търговия.

Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит. Решение за това може да бъде онлайн магазин, който е съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент, но при условие, че дигиталните продажби се извършват със сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин, обясняват от банката, ръководена от Петър Андронов.

„Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте", коментира Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК.

Банкерът напомни, че финансовата институция поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още