IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожарникарите излизат на протест заради замразените доходи

Огнеборците са недоволни заради закриването на районни и участъкови служби за пожарна безопасност

17:17 | 09.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пожарникарите излизат на протест на 14 октомври 2017 г. Това реши Националният съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” към КНСБ, съобщи синдикатът.

Заедно със спасителите пожарникарите ще протестират срещу закриването на районни и участъкови служби за пожарна безопасност. 

В центъра на тяхното недоволство са замразените доходи на служителите в МВР, минималният ръст в бюджета на ведомството за 2018 година, както и недостатъчното финансиране на двете дирекции - „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Национална система 112” за следващата година.

Междувременно днес в сградата на КТ „Подкрепа“ заседаваха двата стачни комитета на национално представителните синдикати.

Участниците в срещата се обединиха около неотложни мерки за протест срещу някои работодателски организации и техните лидери, които си позволяват публично да обиждат работниците и да атакуват техни права като  допълнително трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит (клас прослужено време).

Двете организации заявиха мнението си, че трябва да се защитят исканията за ръст на заплатите в бюджетната сфера в хора на бюджетната процедура за 2018 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още