IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес комплексът Sofia One сключи първия си договор с наемател

Рекламната компания JCDecaux България ЕООД ще плаща по 9,25 евро на кв. м за офис площ от 750 кв. м в столичния кв. „Слатина“

18:20 | 02.04.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Sofia One. <em>Изображение: Б.С.Р. София АД</em></p>

Sofia One. Изображение: Б.С.Р. София АД

Проектът за изграждането на бизнес комплекса Sofia One бе замислен като мащабен административен и търговски център, но все още не е ясно под каква форма ще бъде реализиран целият строеж. Това уточниха за Investor.bg от компанията инвеститор „Б.С.Р. София АД “ - част от международната компания BSR Group.

Вече е готов първият етап от проекта, който включва бизнес сграда със застроена площ от 13 хил. кв. м. Днес от компанията обявиха първия договор за наем, който бе сключен с рекламната компания JCDecaux България ЕООД.

Договорът предвижда наемането на 750 кв. м на срена цена от 9,25 евро на кв. м, казаха от инвестиционната компания за Investor.bg.

Началото на строителството на Sofia One бе поставено през 2009 г., когато бе обявено, че ще бъдат изградени офиси с обща брутна отдаваема площ от 24 хил. кв. м в кв. „Слатина“.

Проектът бе част от по-голям проект, който щеше да бъде построен на няколко фази и в който по някои данни щяха да бъдат инвестирани близо 200 млн. евро.

Днес от компанията уточниха, че параметрите на крайния проект все още се уточняват. “Първоначалният проект за луксозен комплекс Sofia One беше изграден през 2008 г. В момента ръководството на Б.С.Р. София АД прави задълбочен анализ на пазара на имоти и ще реагира с бъдещи стъпки и действия, продиктувани от състоянието на пазара”, коментираха от компанията.

Завършената сграда като част от първия етап разполага с 250 паркоместа и се отдава на средни нива от 9,50 евро на кв. м. От компанията обявиха, че се провеждат активни преговори с още няколко големи потенциални наематели.

BSR Group е група от компании, специализирани в областта на проектирането и изграждането на недвижими имоти. Тя развива дейност в Израел от 1963 г., в Европа от 1996 г. и в САЩ от 2002 г.

В периода преди кризата компанията имаше още няколко проекта у нас, които впоследствие продаде.

През 2007 г. тя продаде своя бизнес сграда в центъра на София за 7,3 млн. евро на инвестиционния фонд Atlas Estates Limited. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
Crux
преди 12 години
Това не е скъпо, това е суперскъпо.Според мен просто лъжат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
vsh123
преди 12 години
Това ме впечатли най-много:............."В момента ръководството на Б.С.Р. София АД прави задълбочен анализ на пазара на имоти и ще реагира с бъдещи стъпки и действия, продиктувани от състоянието на пазара, коментираха от компанията".Къде бе батко? Къде имоти и офиси тука, като няма реален бизнес - всичко е услуги, Била, Кауфланд и Метро и строеж на едни 5 магистрали. Испанските банки продават на поразия под себестойност тука искат инвестиции за 200 млн. да вкарат и да прибират после, е как? От кой по точно ще прибереш в тия времена 200 млн.+ и то за офис площ? А земите пустеят и фермите за месо и яйца фалират една по една....200 млн.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
CGY
преди 12 години
Интересно, може би ще им дадат управлението на спирките на ГТ в София!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
msimov
преди 12 години
750 по 9.25 евро значи 13 528 лева наем на месец. :DХА ХА ХАМен ми се струва скъпо. И то го казвам без да разбирам грам от имоти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още