IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на ЕП предлага създаването на специална икономическа зона в Гърция

Експертите на ЕС не са враждебни окупационни сили, а напротив, помагат в реализирането на мерките за излизане от кризата, подчертава Мартин Шулц

10:29 | 03.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Председателят на ЕП предлага създаването на специална икономическа зона в Гърция

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц предлага в интервю за германското списание Spiegel в Гърция да бъде създадена специална икономическа зона за стимулиране на растежа на страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според Шулц условията за реализирането на подобен проект трябва да бъдат ангажираността на Гърция с общата европейска валута, готовността за провеждане на реформи и благоприятен инвестиционен климат в страната.

Същевременно той призовава там да бъде създадена и „агенция за подпомагане на ръста“, в която европейски и гръцки специалисти да могат да обсъждат достойните за внимание икономически проекти.

„Това, от една страна, би се превърнало в част от контрола, а от друга – би съдействало за създаване на атмосфера на взаимно доверие“, посочва Шулц.

Гръцката държава трябва да разбере, че експертите на Европейския съюз ѝ помагат в реализирането на мерките за излизане от кризата, подчерта той. „Това не са враждебни окупационни сили, те действат с цел да помогнат“, добавя председателят на ЕП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Специално при Гърците ще работи само създаването на икономическа зона, в която парите да валят от небето без никакви други условия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още