IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Z-та Световна война“ и Стар Трек напълниха касите на Viacom

Компанията успява да компенсира напълно по-високите разходи за маркетинг на хитовите заглавия

19:23 | 02.08.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	&bdquo;Z-та Световна война&ldquo; се радва на радушен прием навсякъде по света. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

„Z-та Световна война“ се радва на радушен прием навсякъде по света. Снимка: Ройтерс

Повишените приходи от реклама и по-високи постъпления от такси гарантираха на американската медийна група Viacom ръст на продажбите и печалбата през третото тримесечие на годината.

Компанията майка на MTV, Nickelodeon, Comedy Central и филмовото студио Paramount Pictures отчете приходи от продажби в размер на 3,69 млрд. долара, което е увеличение от 14% на годишна база и доста повече от средните анализаторски очаквания, предаде Ройтерс.

По този начин Viacom успя да компенсира по-високите разходи за дистрибуция на своите хитови филми тази година „Стар Трек - Пропадане в мрака“ (Star Trek Into Darkness) и „Z-та Световна война“ (World War Z), съобщи компанията в петък. Оперативната печалба е нараснала с 20 на сто до 1,09 млрд. долара. Коригираната печалба нараства с 24% до 635 милиона долара.

Paramount се доказва като истинска ковачница на хитове. И двете ленти се оказаха блокбъстър, смятат от Viacom. Приходите от продажби на филмовото студио нараснаха с 15% до 1,16 милиарда долара.

Но и като цяло компанията показва възходяща тенденция. Докато Viacom намираше през последните тримесечия с мъка достатъчно зрители за своите предавания и рекламните приходи падаха, през последното тримесечие в САЩ те скачат със шест процента. С цели 28 на сто се увеличават приходите от такси, които Viacom събира от платформи като Amazon, за да показват неговите телевизионни програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
N.Genov
преди 10 години
Kaufland, Лидл и Карфур не са ли те канили в техния картел?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още