IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MINI разкри своя най-бърз сериен автомобил

Версията Cooper S John Cooper Works разчита на мощност от 231 к.с.

10:14 | 11.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
MINI разкри своя най-бърз сериен автомобил

Първите официални снимки на серийната версия на топ-модела на MINI - хечбека MINI Cooper S John Cooper Works (JCW), се появиха в интернет пространството. Премиерата на машината ще се състои на автосалона в Детройт през януари догодина. Именно там бе показана и концептуалната версия на модела.

Както повелява традицията, в основата на хечбека е модификацията с 3 врати Cooper S. Машината все пак се отличава по уникалната предна броня, увеличените въздухозаборници, преправените светодиодни фарове, по-забележимия спойлер, модифицираната задна броня и разположените в центъра сдвоени тръби на изпускателната система.

Новият MINI Cooper S JCW е и най-мощният сериен модел в цялата история на марката. Той се задвижва от 2.0-литров бензинов турбо-мотор с мощност 231 к.с. За сравнение, неговият предшественик разполагаше с 1.6-литров агрегат, развиващ 211 к.с. С новия двигател хечбекът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и достига максимална скорост от 246 км/ч.

Клиентите на модела ще могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия и автоматик със същия брой предавки. В стандартното оборудване са включени 17-цолови олекотени джанти, които при доплащане могат да бъдат заменени с 18-цолови.

Хот хечът разполага още със спирачки Brembo, електронна имитация на блокировка на диференциала и адаптивни амортисьори. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 9 години
"електронна имитация на блокировка на диференциала" ... то ясно че не са БМВ като качество ама това е по-скоро в зоната на Фолксваген Голф...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още