IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг продължава да е най-скъпата дестинация в света за наемане на офис

Обемът на инвестициите в бизнес имоти се очаква да нарасне с 10% до над 700 млрд. долара, посочва глобален консултант

08:56 | 21.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Хонконг продължава да е най-скъпата дестинация в света за наемане на офис

Хонконг остава лидер в класацията на консултантската компания Knight Frank за най-скъпите дестинации за офис площи, пише Property Magazine.

В глобалната си прогноза за пазара на бизнес имоти през 2015 г. компанията анализира капиталовите стойности на първокласните офис активи на 32 от водещите пазари по света. Анализът показва, че за един кв. метър първокласна офис площ в Хонконг наемателите плащат средно по 70 хил. долара годишно. Това е значително повече в сравнение с втората дестинация в класацията – Сингапур, с годишен наем от 28 340 долара за кв. метра годишно.

Въпреки неравномерното икономическо възстановяване в световен мащаб компанията очаква и през тази година трансграничните сделки да постигнат силен ръст заради желанието на инвеститорите да получат по-добра възвръщаемост и да диверсифицират портфейлите си.

Очакванията са обемът на инвестициите в бизнес имоти през тази година да нарасне с най-малко 10 на сто спрямо предходната до над 700 млрд. долара.

Knight Frank прогнозира също така, че на пазара ще има нова вълна инвестиции от богати физически лица от Китай. Вероятно японските пенсионни фондове също ще разширят участието си на глобалния пазар на имоти. Най-желаната от тях инвестиционна дестинация се очаква да е Северна Америка.

Компанията посочва още, че по-засиленото търсене на наемателите ще подкрепи ръста на наемните равнища на първокласните офисни активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още