IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks и Spotify обединяват сили в САЩ

Потребителите на музикалната услуга ще получават безплатно кафе срещу бонус точки

15:55 | 19.05.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Клиентите на американската кафе верига Starbucks в САЩ ще могат в бъдеще да разменят бонус точки от услугата за стрийминг на музика Spotify за безплатни напитки. Двете компании са подписали споразумение за сътрудничество, заяви Starbucks във вторник.

Според клаузите шведската стрийминг услуга ще бъде интегрирана в приложението на Starbucks за смартфони. В допълнение служителите на веригата за кафе ще могат да създават списъци за изпълнение на музика в Spotify и да ги пускат в магазините. 

„В светлината на последните събития в музикалната индустрия и нарастващото използване на стрийминг технологии е естествено да си партнираме със Spotify“, заяви президентът на Starbucks Кевин Джонсън. Клиентите на компанията вече имат на разположение "нов начин", по който да се наслаждават на любимата си музика. Сътрудничеството ще стартира през тази година в над 7000 магазини на Starbucks в САЩ, а по-късно ще бъде продължено и в Канада и Великобритания.

Starbucks отдавна е важен партньор за музикалната индустрия – през последните 20 години веригата предлагаше в магазините си продажба на CD-та. От 2004 г. клиентите могат да си поръчат в някои обекти и запис на създадени от тях самите дискове. През март тази година компанията обаче реши да се оттегли от CD бизнеса. През миналата година в САЩ за първи път музикалните стрийминг оферти надминаха продажбите на CD-та. Страната е най-големият музикален пазар в света.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
забравих и да добавя за около 3 часа слушане на музика докато пътувах ми изпомпа цялата батерия и около 500 Мб мобилен трафик .... все едно съм стриймвал видео, а не музика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
Spotify е доста куцо приложение ... засича често и радиата им са с 30-40 песни само
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още