IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Keurig Green Mountain в сделка за придобиване за около 13,9 млрд. долара

Група инвеститори, водена от JAB Holding, възнамерява да приключи сделката за производителя на кафемашини и капсули за кафе през първото тримесечие на 2016 г.

16:31 | 07.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	След сделката&nbsp;Keurig Green Mountain ще бъде свалена от борсата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

След сделката Keurig Green Mountain ще бъде свалена от борсата. Снимка: Ройтерс

Производителят на кафемашини и капсули за кафе Keurig Green Mountain Inc. даде съгласието си да бъде закупен от група инвеститори, водена от JAB Holding Co., за около 13,9 млрд. долара, пише Bloomberg.

След сделката, която е платима изцяло в брой, Keurig ще бъде свалена от борсата и управлявана независимо, гласи становище на базираната в град Уотърбъри, щата Върмонт, компания.

Бордът на щатското дружество е одобрил единодушно сделката. Очаква се тя да бъде затворена  през първото тримесечие на 2016 г.

Сделката се оказва неочаквана, но и добре дошла за инвеститорите, които видяха как акциите на  Keurig изгубиха повече от половината от стойността си тази година. Компанията страда от спадащи продажби на съдовете с марка K-Cup и по-ниските цени на напитките.

Нова машина за студени напитки също не бе посрещната с охота. Освен това силният долар накърнява приходите от продажби в чужбина.

Покупната цена от 92 долара за акция представлява 78% премия спрямо цената на затваряне на акциите на Keurig в петък.

Малцинството инвеститори в групата, водена от JAB, включва Mondelez International Inc. и дружества на BDT Capital Partners.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още