IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводителите се готвят за нов протест?

Националната асоциация на тютюнопроизводителите свиква спешно заседание заради неизплатени средства от търговските дружества

16:43 | 30.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Отново има проблеми с изплащането на предадения тютюн от реколта 2015 г. Във връзка с множеството сигнали за неизплатени средства от търговските дружества Националната асоциация на тютюнопроизводителите свиква спешно заседание на Управителния съвет на 1 август, разкри председателят на асоциацията Цветан Филев в пред БНР.

По думите му най-голям брой сигнали са постъпили от стопани от общините Ветово, Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница.

Филев подчерта, че вече има десетки оплаквания от страна на тютюнопроизводители заради неизплатени тютюни от страна на търговските субекти, които са им изкупили преди 4-5 месеца тютюневата суровина от реколта 2015-а.

До краен предел е изчерпано търпението на тютюнопроизводителите, категоричен е Филев. По думите му не е изключено НАТ 2010 да вземе решение за бъдещи протестни действия, които ще бъдат насочени срещу некоректните и нелоялните търговски фирми, които забавят плащанията с месеци.

Четири са фирмите, които дължат пари на производителите от региона. Две от тях - най-голямата българска и гръцка фирма, започнаха разплащането в средата на тази седмица, уточни Филев. Той разкри, че другите две фирми, които са със седалища в Исперих и Първомай, все още не са направили подобни постъпки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
15%
преди 7 години
Га ядохте кИфтетата на Пеевски по митингите на ДПС не ривахте...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още