IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всеки пети републиканец иска Тръмп да се оттегли

През последните седмици предприемачът си създаде многобройни критици с цяла поредица от спорни забележки

15:57 | 10.08.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Един на всеки петима републиканци се изказва за оттегляне на собствения кандидат Доналд Тръмп от надпреварата за президентския пост в САЩ. Това става ясно от публикувано в сряда проучване на Ройтерс и компанията за изследване на общественото мнение Ipsos.

Около 19 на сто от анкетираните са заявили, че милиардерът трябва да се откаже от надпреварата. 70 на сто са за продължаване на кампанията. Десет процента не могат да вземат отношение. 

През последните седмици предприемачът си създаде многобройни критици с цяла поредица от спорни забележки и изказвания. Той трябваше да мине в отбранителна позиция преди всичко след спор с родителите на убит в Ирак американски войник от мюсюлмански произход и след нетактична своя забележка, свързана с оръжейното лоби.

Изследването е проведено между 5 и 8 август, т.е. преди спорните забележки на Тръмп от вторник, с които според негови критици дефакто призовава за насилие срещу кандидата на демократите Хилъри Клинтън.

В изследването вземат участие 396 гласоподаватели, които са привърженици на републиканската партия. Допустимата грешка е в рамките на шест процентни пункта.

В проучване сред 1162 избиратели от всички партии 44 на сто смятат, че Тръмп трябва да сложи край на своята кандидатура.

Като цяло наскоро Клинтън увеличи преднината си в няколко проучвания, но и тя не е особено популярна.

Почти 63 процента наскоро заявиха, че нямат положително становище за Тръмп. За Клинтън, която е критикувана и заради афера с имейли от времето си на държавен секретар, този дял е 53 процента. Изборите са през ноември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 7 години
вече почвам да си мисля че тия статии са платени от неговия щаб зада му вдигате рейтинга ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
tisia
преди 7 години
....ще се скъсат джобовете на тукашните журналисти от парите на чичо им С+р+с.........все Тръмп им е в "устите"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още