IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Браншови организации подписаха споразумение за подобряване на бизнес средата

Българската аутсорсинг асоциация и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради ще създават условия за привличане на инвестиции

11:58 | 08.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Intelday Solutions</p>

Снимка: Intelday Solutions

Българската аутсорсинг асоциация и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България обединяват усилия за създаване на атрактивна бизнес среда, стимулиране на нови технологии и развитие на икономиката, като целта е да се повиши конкурентоспособността на българските компании и да се привлекат чуждестранни инвестиции в аутсорсинг сектора.

„Отдавна говорим, че българите са изключително талантливи хора с потенциал, особено когато са поставени в условия, уважаващи правилата. Една от народностните ни слабости е неумението да се обединяваме при постигането на цели. С подписването на това споразумение, две от най-авторитетните браншови асоциации у нас, които представляват заедно 52 водещи фирми, практически удвояваме интелектуалния и професионалния си потенциал“, е заявил Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация, цитиран в прессъобщение. 

„Една от стратегическите цели на асоциацията ни е да подпомогнем развитието на българската икономика, за да е готова да отговори на изискванията на променящия се с бързи темпове световен пазар, каза при подписването Олга Стоичкова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България. – Аутсорсинг секторът у нас е един от най-динамичните и перспективни сектори. Партньорското ни взаимодействие предоставя възможност и на бизнес имотите, и на аутсорсинг компаниите за по-добро планиране и постигане на целите“.

Двете организации ще си съдействат са провеждане на съвместни инициативи за подобряване условията на бизнес в България и в привличане на чуждестранни инвестиции в аутсорсинг сектора.

За по-добра информираност на фирмите, регулярно ще се представят тенденциите на пазара на недвижими имоти, както и ще се обменят добри практики в управлението на бизнес имоти.

Споразумението задължава асоциациите да обменят информация за планирано развитие на аутсорсинг сектора в  София и страната, да представят актуалните изисквания на аутсорсинг сектора към наетите площи.

Сред ангажиментите на двете браншови организации е да правят всяка година конкурс „Аутсорсинг бизнес сграда на годината”.

Тяхно задължение е да мотивират младежите за професионална реализация във фирмите в сектора на аутсорсинг услугите в България, както и да създадат условия за устойчиво развитие на аутсорсинг сектора и бизнес имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още