IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Пакистан ратифицира климатичното споразумение от Париж

Страната става 104-ата държава в света, подписала договорката

12:01 | 15.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>източник: Ройтерс</em></p>

източник: Ройтерс

Пакистан е ратифицирал климатичното споразумение от Париж, с което се стреми да се постигне ограничаване на глобалното затопляне с под 2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха, обяви външният министър на страната Сартадж Азис. 

Той добави, че е ратифицирал споразумението на официална церемония в централата на ООН в Ню Йорк, предава Bloomberg. Азиатската страна заяви готовност да се присъедини към споразумението през април.

След ратификацията страната става 104-ата държава в света, подписала споразумението, което влезе в сила по-рано тази година. То влезе в сила на 5 октомври, след като бе изпълнено условието за наличие на поне 55 ратифициращи страни, които да са отговорни за 55% от глобалните емисии на парникови газове.

През последните години климатичните промени причиниха смъртоносни горещи вълни в южните провинции на Пакистан. По-рано този месец град Лахор бе обхванат от тежък смог в продължение на няколко дни.    

 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
MZ/X
преди 7 години
Голям проблем са, защото населението им е 180 милиона, което е 20% повече от населението на Русия. Всички тези хора се возят в превозни средства, отопляват се и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Да си отдъхнем вече...Пакистан беше голем проблем !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още