IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Москов: Служебното правителство "истерично разгражда" съграденото

Пръстовата идентификация е спестила 10 млн. лева на системата, категоричен е бившият здравен министър

09:57 | 12.02.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Служебното правителство "истерично разгражда" съграденото в последните две години, коментира бившият здравен министър Петър Москов в ефира на bTV. Той защити своите реформи, сред които и оспорваният в съда пръстов идентификатор.

Москов посочи, че няма данни за кражби на лични данни и други злоупотреби от въвежданито на идентификатора, каквито са били опасенията. И показа статистика, че разходите на болниците след въвеждането му, тоест в последните три месеца на годината, са намалели с 10 млн. лева.

Той беше категоричен, че данните на служебното правителство за ръст на задълженията на болниците след въвеждането на идентификатора означават, че приходите са намалели и реформата си е свършила работата.

Москов не приема и обвиненията, че неговите действия са причинили "правен хаос" в здравеопазването, въпреки че множество негови фактори са обжалвани в съда.

Бившият здравен министър посочи още, че държавата трябва са грижи за собствеността си в здравеопазването, да покрие дълговете на държавните болнични задължения и да се разграничи заплащането на лекарите от заплащането на лечението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
Пуки
преди 7 години
Никакви интереси освен тези на гражданите не са засегнати. Всички знаем, че има много фалшиви инвалиди, защо не ги пипнаха? Той бе част от мафията а не решение на проблема. Дай пример за едно действие довело до разкрита далавера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 7
Спящият бик
преди 7 години
Пръстовия цифров идентификатор беше наречен умишлено от комунистите "пръстов отпечатък", за да се предизвика отрицателна аналогия с мастиления отпечатък, познат от криминалистиката. Ескалирането на рева по отношение на това модерно технологично решение показва само едно - Москов е бил прав! Засегнати са сериозно икономическите интереси на мафията в бели престилки - фармацевти, мениджмънт на медицинските заведения и служители на монополната здравна каса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 6
Пуки
преди 7 години
Прав си, не е работа на служебното правителство да се занимава с реформите ти. Това е работа на прокуратурата и се надявам, че ще си свърши работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още