IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента

Ветеранът от движението поема отговорност за решението на Ангел Исаев да стане независим депутат, вместо да се оттегли от НС

11:01 | 21.04.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Gropup</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Gropup

Ветеранът на ДПС Камен Костадинов изненадващо обяви, че напуска парламента. Това стана на третия ден от учредяването на 44-тото Народно събрание, съобщи Dnes.bg.

Мотивът на Костадинов за напускането е скандалът с преференциалния вот в бургаската листа, на която той бе водач. Деветият в нея Ангел Исаев стана народен представител заради феномена 9/9, но отказа да напусне парламента, каквото е решението на партията, и се обяви за независим.

Причината за отлъчването му от ДПС, е, че Исаев не се е съобразил с решение на движението от 2015 г., според което никой от кандидатите за народни представители няма право да се възползва от преференциите. Тезата на ДПС е, че при подреждането на листите ръководството на партията преценява какъв трябва да е редът в тях.

"Не приемам това като воля на избирателите, а като грешка", каза от своя страна Камен Костадинов. Той обяви, че с напускането си на парламента дава модел на поведение и пример за това, че политиката не се прави само в Народното събрание. 

Костадинов обаче остава член на ръководството на ДПС, обяви лидерът му Мустафа Карадайъ. Той обясни, че много хора от листите са се отказали от парламента, макар да са били избрани именно с феномена 9/9, защото такова е било партийното решение. Исаев обаче, макар да е обещал да напусне, не го направил. 

"Този акт на Камен има морални измерения и ние всички оценяваме това", обясни Карадайъ. 

На мястото на Костадинов в парламента влиза Дурхан Мустафа. В 44-тия парламент Камен Костадинов бе депутат шести мандат. Той е народен представител във всички Народни събрания от 38-мото досега, с изключение на 39-тото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
boyanpa
преди 6 години
Явно този Мустафа им е много важен, щом заради него махат и водача. Забавно е как на авторитаризма казват "морал".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
khao
преди 6 години
може да е образован, но е гнил в душата си ... така че не ми го оправдавай, няма как да си от ДПС или БСП и да ми се правиш на отговорен за българското общество, след като си доказак крадец ... кажи ми сега и Данчо ментата колко виши има и колко е образован.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 6 години
дава модел на поведение и пример за това, че политиката не се прави само в Народното събрание. -----------------------------в това не мисля че някой изобщо се е съмнявал ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
Спящият бик
преди 6 години
Решили в ДПС, че изборният закон не е законен и няма да го спазват!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още