IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как дигиталната технология подпомага пчеларството

Bee Smart Technologies помага на пчеларите да оптимизират бизнеса си, обясни съоснователят на стартъпа Сергей Петров

14:46 | 07.06.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Как дигиталната технология подпомага пчеларството

Имаме технология, която помага на традиционни сектори като аграрния да бъдат дигитализирани и да бъдат подпомогнати. С проект в пчеларството Bee Smart Technologies помага на пчеларите да вземат информирани решения, за да оптимизират бизнеса си.

Това заяви съоснователят на стартъпа Bee Smart Technologies Сергей Петров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Целта е бизнесите, които оперират в сектора, да бъдат подпомогнати посредством сензорна информация, която ние можем да предоставим директно от полето, сподели той как практически се реализира проектът в пчеларството.

Петров обясни, че това се постига с поставянето на сензорни модули вътре в кошерите.

"Предаваме информацията директно в интернет, където тя се анализира и е налична в един смилаем вид във софтуерния продукт, където пчеларите могат да вземат решения относно какво, къде и кога точно да го правят, за да оптимизират бизнеса си. И по този начин да губят по-малко от активите си – в случая пчелите“, обясни още съоснователят на иновативната компания.

Правилно ли е изграден моделът за европейско финансиране в сектора на пчелното производство? В кои други страни предлага услугите си компанията Bee Smart Technologies?

Вижте повече във видеото! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 3
ABBA
преди 6 години
първото ***** да се чете ДЕЕЕЕЕЕБИИИИИЛИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 4
ABBA
преди 6 години
До втората най-древна:Пчелите МАСОВО измират от пръскането с китайски препарати и ГМО рапица.МААААААААААААААААААААААААААААСОВО !И да пишеш до министъра на земеделието, само виждаш какви *** управляват! Парица е царица. Но пари не се ядат. Като изчесзнат пчелите, ще ядетеееее....................... ****вия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
tnm
преди 6 години
При тези изкупни цени на меда, при високите разходи и ниските субсидии, скоро няма да има пчеларски бизнес, та направо не виждам тоз господин къде ще си пробута продукта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
khao
преди 6 години
даааа, през мобилната мрежа го правят ... сега им отворих сайта. :)и веднага излезе още един въпрос.... с колко ще ми вдигнат добива, щото от картинките виждам че 1/5 от питата е изрязват зада сложат сензора.... та като губя такъв обем, трябва поне с минимум толкова да се вдигне добива иначе не виждам смисъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
khao
преди 6 години
юбрее, да не изхарчихте парите от минали транш че пак излезнахте по медиите да се рекламирате? така и не ми отговорихте на главния въпрос миналия път, как инфото стига от кошера до централния сървар ? то интернет звучи добре, ама в гората няма !!!Тоест трябва да е чрез ГСМ мрежата ... от където идва и другия ми неотговорен въпрос, като сложите тая мощна антена в кошера това как влияе на пчелите ? ... ето този проблем ми е интересно как сте го решили ? ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още