IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва да има ясни механизми за управление на финансови кризи, според финансист

Необходимо е да се приеме формален механизъм за оказване на ликвидна помощ на банките в бъдеще, коментира Деян Василев

09:46 | 13.07.17 г. 1
<p>
	Деян Василев. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Деян Василев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При управлението на финансовите кризи трябва да има ясни механизми, както при пожар има ясни инструкции.

Това коментира финансистът Деян Василев в ефира на предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това, което докладът на МВФ постулира, е че трябва да има по-формален механизъм за оказване на ликвидна помощ за в бъдеще – да се знае откъде биха дошли парите, как са структурирани предвид високата задлъжнялост на Фонда на гарантиране на влогове и реконструиране на банките“, посочи финансистът.

По думите му това предстои да се обсъжда, защото е много важен момент.

„В мирно време е добре да се готвят нещата, защото после при евентуална криза е по-сложно да се реагира“, допълни Василев.

Целия разговор с Василев вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 6 години
ДЕЯН БИЕ КАМБАНАТА , НО КОЙ ДА ГО ЧУЕ. В момента политическата ни класа се пържи в собствения си сос на разни пикантерии като летящи бетонни чинии и небивалици. СЛЕД СМЯНАТА НА ШЕФА НА ФЕД /февруари 2018/ ЩЕ ПОСЛЕДВА СКОК НА ЛИХВИТЕ С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ТОВА ЗА НАС ПОСЛЕДИЦИ. Сещайте се как ще реагират банките и БНБ?Както при случая с КТБ , БНБ отново ще ни обяснява, че ЗАКОНА и вързва ръцете да РЕФИНАНСИРА частните банки и правителството. Като нормално мислещи хора и ние се питаме - ЩО ЗА БАНКА Е БНБ?С изработения за нея закон тя не прави нищо друго освен да ИЗНАСЯ В ЧУЖДИ БАНКИ АКТИВИТЕ СИ правейки тези инвестиции при ОТРИЦАТЕЛНА доходност , да принуждава правителството да тегли ВЪНШНИ заеми с големи тежести при положение, че същите могат да бъдат осигурени от нея и то при ПОЛОЖИТЕЛНА доходност!!!БНБ е всичко друго , но не и ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАСКА БАНКА.ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА Й!Време е БНБ да влезе в ролята си на ЦЕНТРАЛНА БАНКА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още