IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери поискаха милиони от HBO за откраднатите епизоди на "Игра на тронове"

Открадната е и конфиденциална информация на компанията

13:46 | 08.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Група хакери публикуваха в понеделник нова информация от откраднатите от HBO файлове и поискаха откуп от няколко милиона долара от мрежата, за да се предотврати излизането на цели серии и други чувствителни файлове, пише Bloomberg.

HBO, която призна кражбата на защитена информация, заяви, че продължава разследването и работи заедно с експерти от полицията и специалисти по киберсигурност.

В петминутно видео от „Mr. Smith”, изпратено до главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър, е включено специално послание. Хакерите са използвали бял текст, преминаващ на черен фон, за да поставят своя ултиматум. Накратко те искат да им се плати до три дни или групата, която е откраднала 1,5 терабайта предавания на HBO и конфиденциална корпоративна информация, ще качи цели серии и чувствителна защитена информация.

По-точно хакерите искат „нашата 6-месечна заплата в биткойни“ и твърдят, че печелят по 12 до 15 млн. долара годишно от атаки на фирми, чиито мрежи успяват да пробият. Те твърдят, че ще работят директно с „Ричард“ и са изпратили само едно „писмо“ с информация как да бъде платен откупът.

В пакета от данни, които хакерите са откраднали, се съдържат чернови на сценарии за пет епизода на „Игра на тронове“, включително един бъдещ епизод, както и имейл кореспонденцията за цял месец на вицепрезидента на HBO по филмовото програмиране Лесли Коен.

HBO коментира в понеделник, че не вярва, че имейл системата ѝ е била компрометирана.

Хакерите твърдят, че са им били нужни около 6 месеца, за да пробият мрежата на компанията. Най-голямата им заплаха е да публикуват бъдещите епизоди онлайн с логото „HBO Is Falling”.

Много голяма част от над 50-те вътрешни документа, които са откраднати, са били с надпис „конфиденциално“, включително електронна таблица с правни искове срещу мрежата, писма с предложения за работа към няколко топ директори, слайдове, свързани с обсъждането на бъдещите технологични планове и списък с 37 977 имейла, наречен „Листът с контакти на Ричард“.

Друг документ съдържа конфиденциален списък с актьори от „Игра на тронове“, включващ личните им телефонни номера и имейлите на актьори като Емилия Кларк и Питър Диклидж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 4
scott
преди 6 години
ейч би о - то,АКО СЪМ НА ВАС: НИТО ЦЕНТ ЗА ХЕКЕРИТЕС!ТРОНОВЕТЕ В КОША И ПОЧВАМ НОВ СЕРЯЛ!първи епизов, първа сцена:шефче у гоуема ентертенйнмънт компаниа получава известие за теч на епизоди и иск от 15 милки, за да се спре.........Даже вече имам и работно заглавие: НАХАКВАНЕТО НА ХАКЕРИТЕ!Тва ше изие рибата поне 3 сезона, чуек. и ше напраи поне ено 100 милки печалбас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Programista
преди 6 години
И кво стана сега? Трябвали са им 6 месеца да им разбият системите и сега някой трябва да си им ги плати :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още