IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С палмово масло и кафе – Индонезия планира бартер за 11 руски джета

Подробностите, като сумата на сделката или периодът на доставката, засега не са ясни

20:33 | 08.08.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индонезия възнамерява да плати доставката на 11 руски изтребителя "Сухой" с палмово масло, кафе и чай. Още през миналата седмица в Москва е било подписано нужното предварително споразумение, заяви говорител на индонезийското Министерство на търговията, цитиран от AFP. Идеята за изплащане на техниката със суровини е била дискутирана още през миналата година.

Новите санкции на ЕС и САЩ от началото на месеца срещу Русия са заради предполагаемата ѝ намеса в американските президентски избори и анексирането на украинския полуостров Крим през 2014 г. 

Индонезийският министър на търговията Енгартиасто Лукита обаче изтъкна, че санкциите, принудили Русия да търси нови пазари, може би са добра новина за Индонезия. Със сделката азиатската страна би могла да спечели от санкциите на Запада срещу Москва, твърди ресорният министър по време на посещението си в руската столица през миналата седмица. „Това е една възможност, която искаме да уловим“, казва той.

Документът е бил подписан от "Ростех", производителят на изтребителите, и държавната Indonesia Owned Enterprises State Trading Company под надзора на двете правителства. Според Лукита документът може да отвори вратите за други подобни споразумения.

Подробностите, като сумата на сделката или периодът на доставката, засега не са ясни. Във вторник в Индонезия се очаква руският външен министър Сергей Лавров, припомня агенцията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Всяка операция що не е в долар, начи е бартер! Глей са какви глупости се опитват да ни пробутат. А можеха да изчислят стойността в долари и да си го напишат без обичайните простотии. Примерно "Подписан е договор между Русия и Индонезия за стокообмен на стойност субурдинайсе льона долара, като ще се търгуват кафе, чай, самолети и космически кораби." Ама не, то трябва малко пропаганда деева...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
ето можело и без долари и евро под агидата на SWIFT в New York ... на ти краставици дай ми сирене, същото тряя да направят и хората в наща страна, да отеббат банките и ше стане филма, колкото по-далече стоят хората от тези каппуити банкерите, толкоз повече робството ше намалее ...... Да не взимат скапанярските им кредити, защото парите се създават от въздух и без тва ... Аз щи опрая колата ти ше ми инсталираш компютъра и прочеее ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още