IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При посещението на Макрон в България ще се обсъждат съвместни проекти

По думите на премиера Бойко Борисов разговорите за общи проекти са започнати още в Париж

12:54 | 12.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

При посещението на френския президент Еманюел Макрон у нас ще бъдат обсъдени съвместни проекти. Това каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който заедно с министри от кабинета присъства на началото на ремонтните дейности по два от основните булеварди в града.

По думите му разговорите за общи проекти са започнати още в Париж. По тази причина френският държавен глава ще пристигне на посещението си у нас с 90 души придружаващи лица. „Едното е държавно посещение и водещ е държавният глава, през другото време ще има пленарно заседание с екипите по различни теми“, обясни Борисов.

Той допълни, че ще се обсъди и индустриалното сътрудничество за изпълнение на съвместни проекти за сухопътните войски и корабостроенето, за да може да се изпълняват проекти не само за нас, но и продукция, която да се продава.

Борисов каза още, че страната ни е готова за председателството на ЕС и всичко се движи по план. Той каза още, че е оптимист, че до Провадия ще има европейски газов хъб, и то много добър. Той обясни, че е убеден, защото според хората, от които зависи това, страната ни е на много прав път.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Lucifer
преди 6 години
Бабето е на 7-мото небе, изживява се като тийнейджърка и се е взела съвсем на сериозно в новия си кабинет. И англичаните си държат на дворцовото бабе...абе ЕС е само склеротично-бебешки матриархат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
serafima
преди 6 години
Велико заглавие. Щели да обсъждат съвместни проекти! А какво друго могат да правят държавници по време на официална среща? Ха познайте калко ще печели Франция и колко България от тези проекти? Ще има ли суджук? А бибито, както винаги го прави при срещи с по-велики от него, е прихванал и притиснал яко събеседника си. Ще унищожи този дребен микрончо. Казвам така, защото се случих в Брюксел по време на предизборната му кампания и видях как откровено и с огромен страх да не победи друг се провеждаше тя в полза на микрон - тенденциозно, избирателно и субективно. Избор на такава база почти никога не води до добре резултати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още