IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвя се забрана за поставяне на преместваеми обекти в курортите

Обединените патриоти ще предложат законодателни промени

16:15 | 04.09.17 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Подготвят се законови промени, с които да се премахне възможността за поставяне на преместваеми обекти на територията на националните курорти. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов след поредното заседание на областния щаб за контрол на туризма, съобщава БНТ.

За целта парламентарната група на Обединените патриоти ще внесе предложения в Закона за туризма и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. 

Промените ще се разискват през новия парламентарен сезон. А целта е да се въведе ред в курортите, заяви Симеонов.

„Всички преместваеми обекти в курорта „Слънчев бряг“ трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси“, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави той.

Симеонов обяви, че Патриотите ще настояват всичко останало да бъде забранено, „защото не само Слънчев бряг, а и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари“.

Според вицепремиера дружеството "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерира никакви печалби. Сименов посочи, че община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата там.

Вицепремиерът обобщи, че след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" приходите в туризма са превишили миналогодишните. Освен това мерките, предприети от областните щабове в Бургас, Варна и Добрич това лято, са довели до ръст на постъпленията в хазната, намаляване на фискалните нарушения и дисциплиниране на туристическия бизнес.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Хлътвайте. Вие сами от лакомия и некадърност се докарахте на тоя хал, това падение - сега ще си издухате супата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
Jay Gould
преди 6 години
Спрете тоя топидиот, защото той ще спре туризма и то така, че ще хлътнем с поне 3 млрд. лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
netware5
преди 6 години
Инвесторе, за толкоз ли ви стигна акъла само? Това ли трябва да е заглавието на новината? Това ли е най-важното - някакви си бараки и сергии? Случайно да ви прави впечатление, че Слънчев бряг АД е ПУБЛИЧНО дружество, листнато на БФБ, с 25% участие на частни инвеститори? Публичното изявление на представител на държавата (мажоритарен собственик) относно ликвидация на дружеството или "прехвърляне на активите му" на общината, би било топ новината на деня за борсово търгуваните акции във всяка уважаваща себе си медия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още