IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидентът по бизнес развитието напуска Tesla след 11 години

Това е поредната от серията оставки на висшия мениджмънт на производителя на електрически автомобили

22:42 | 13.09.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вицепрезидентът на Tesla, отговорен за бизнес развитието, напуска компанията. Това е поредната от серията оставки на висшия мениджмънт в момент, в който производителят на електрически автомобили се опитва да засили производството на седана Model 3, коментира Bloomberg.

Дърмът ОКонъл, който се присъединява към Tesla през 2006 г., бе един от най-дълго служещите изпълнителни директори на компанията и един от малкото, който говори от нейно име на конференции на индустрията. Той бе ключово лице в щатските битки на Tesla с автодилърите по отношение на правото на компанията да продава автомобили директно на потребителите.

„Повече от 11 години Дърмът игра важна роля в подпомагането на Tesla да се разрасне от малък стартъп до компания с присъствие в цял свят“, заяви говорител на Tesla по имейл. „Той започна с Tesla преди представянето на Roadster, а сега, когато достигнахме до стартирането на Model 3, той усети, че е време да продължи напред и да прекара повече време със семейството си“.

Екипът и отговорностите на ОКонъл ще бъдат поети от Джон МакНийл – президента по глобалните продажби и услуги в Tesla, заяви компанията.

Tesla разпредели първата партида от автомобили Model 3 на служители в края на юли и иска да произвежда 20 хил. автомобила месечно до декември. Опитвайки се да продава по-достъпни електрически автомобили в големи количества, компанията засили юридическия си натиск върху правото си да избягва традиционния модел на продажба чрез дилъри и да продава автомобилите си директно на клиентите.

Компанията, управлявана от Илон Мъск, която стана публична през 2010 г. с цена от 17 долара за акция, днес се търгува за около 365,27 долара за акция в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
Явно е решил да кешира и кой откъдето е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Jorkata
преди 6 години
Нещо плъховете се разбягват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още