IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълна конфузия: Защо Тръмп все защитава Путин?

Американските тайни служби обявиха, че Русия се е месила в предизборната кампания в САЩ, но Тръмп явно вярва повече на руския президент

10:12 | 14.11.17 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Почти няма друга външнополитическа тема, по която Доналд Тръмп толкова трайно да следва една линия, както в отношенията с Русия. Спрямо Китай той се извъртя на 180 градуса, по същия начин промени и изявленията си по адрес на канцлерката Ангела Меркел, пише в свой коментар Райнхард Везер за FAZ. 



За Северна Корея, за Сирия и за други конфликти казва ту едно, ту друго. Но за руския президент Владимир Путин Тръмп се изказва все така положително - и по времето на предизборната си борба, и след нея. И само когато в САЩ се надигне особено остра критика срещу странните му изявления, той прави по някое малко уточнение.

Същото се случи за пореден път и сега. Най-важните американски тайни служби излязоха с оценката, че миналата година Русия се е намесила в предизборната борба в САЩ, а Тръмп веднага помете това твърдение с думите, че вярва на президента Путин, след като той отрича да е имало подобна намеса.
Конфузията не стана по-малка от направеното с половин уста доуточнение, че той, разбира се, заставал зад своите тайни служби.

Просто това е поредното доказателство колко спешно се налага да бъдат разследвани отношенията между екипа на Тръмп и Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 6 rate down comment 4
markov
преди 6 години
М-да путин се бил намесил в изборите в САЩ , в изборите в Франция, в Брекзита , във независимоста на Каталуня, в изборите в Бълтария , в изборите в Дания и так дале.....Не ви ли писна от глупости ......... вече ме е страх да отворя кутия с копърка да не изпълзи и от там .....то бива параноя ама по тая тема вече прекалиха.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 1
comet
преди 6 години
... Просто това е поредното доказателство колко спешно се налага да бъдат разследвани отношенията между екипа на Тръмп и Москва.По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов ... Просто, защо ли не съм изненадам, ама изобщо не съм изненадан, а не мога да напиша повече защото отново ще ме блокира! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 10 rate down comment 1
pinoccio
преди 6 години
Точно така, друже - Севера срещу Юга, ако ти е по-лесно. Въпрос на гледна точка, ти си по-космополитен. Ако беше по-метрополитен, щеше да е кв. "Обеля" срещу мол "Парадайз".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Всяка динамична система се стреми към покой, а системата на капиталистическите стоково-парични отношения се стреми към своя естествен точков атрактор - тръстът. Казано на френски - към концентрация на парите във все по-големи количества на все по-малко места и като теоретична точка на покой - всички на едно място. Като в играта "Монополи" - тя е опростен, но достоверен модел.Всички действия срещу естествения стремеж на силите на тази система са с източник от друга, противостояща "от ляво" система, която също се стреми към своя атрактор - премахването на стоково-паричните отношения в пространството, в което съществува. И към днешна дата двете интензивно си разменят кварки и енергизират хаоса... И те така.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 6 години
Така е! Но когато нямаш средства(пари) не е необходимо да заблуждаваш другите, че си суперсила. Приеми се какъвто си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 6 години
Да не би да воюват Севера срещу Юга на САЩ, та си писал "защо бели трябва да воюват с бели и то най-силните срещу най-силните"? Не знаех!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
От общо култура знам, че това не са бази, а няколко войника които са обучавали местното туземно население да ползват руско оръжие. Бази като американските никога не са имали извън територията на ССССР. Единствените са били в Сирия и Крим. Крим вече е руски, така че имат една база извън територията на Русия, на чиято територия не може да стъпва никой друг освен руски войници, или външни лица само след разрешение на руснаците, и в частност след разрешение на командването на базата разположена в Сирия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 10 rate down comment 1
pinoccio
преди 6 години
Тук именно проличава мисленето на Тръмп като бизнесмен, а не като политик. Той не разбира защо бели трябва да воюват с бели и то най-силните срещу най-силните. Мисленето му подсказва, че по-скоро трябва да направят тръст, за да завладеят пазара, да се борят заедно срещу конкуренцията и антитръстовите закони и т.н. . Ако има политика, която може да обясни това, то няма бизнес, който да може да стори същото. Пък и Путин ще го запознае с особеностите на руския риболов, а пък Тръмп ще го запознае с балдъзата си. Като баджанаци ще управляват света по малко по-мирен начин. Но ястребите в американската външна политика не могат да допуснат такава шуробаджанащина, защото светът ще заприлича на хасковски вилает. Шуробаджанащината е семейното разбиране за тръст, както и тръстът е бизнес разбирането за семейни връзки. За тия, които са братовчеди - не знам, питайте Иван Костов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
Колкото до самия Тръмп, и от самолет се вижда, че нещата му хич не отиват на зле, въпреки глобалния вой в коректните медии. Може да се окаже, че има с какво да се похвали към края на първата си година от мандата, а неговият отчет ще е в числа от данните за американската икономика и в джобовете на богатите американци, щото те са интересни за партията, която представляваше Тръмп на изборите, а не в думите на разни драскачи от платени медии и прочее деца на дъгата. А има още 3 години пред него, квиковете за импийчмънт нещо загубиха сила и даже Маккейн все по-рядко се показва пред камерите. Да не се окаже след време, че точно Тръмп е бил този, който е чакала Америка от Буш старши насам, независимо от мнението на разни кресльовци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Може пък някой по-умен от Тръмп, напр. Кисинджър, да му е прошепнал древната мъдрост:"Ако не можеш да победиш някого, съюзи се с него."И тук питанката към този *** Райнхардедикойси, дето е сътворил тази шитня, е: може ли Тръмп да победи Путин? А Обонго и Хилари можеха ли? И ако да - защо не го победиха? И ако продължават да опитват, до къде може да се отиде и това по-разумно и по-продуктивно решение ли е?Умните хора винаги мислят в кинти и всичко мерят на кантар. Критиците на Тръмп от Демократическата партия ако имаха акъл, сега Крим немаше да е част от Русия, Ердоган немаше да е съюзник на Путин и Близкият изток и Украйна немаше да са изгорени земи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още