IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом обмисля да номинира Мохамед ел-Ериан за зам.-председател на Фед

Главният икономист на Allianz може да допринесе много на този пост, включително с опита си във фонда Pimco

21:24 | 14.11.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Белият дом обмисля да номинира Мохамед ел-Ериал за заместник-председател на Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC, позовавайки се на анонимни източници.

Главният икономист на Allianz може да допринесе много на този пост, включително с опита си във фонда Pimco.

Позицията беше овакантена от Стенли Фишер и е втората след председателя на централната банка. След като мандатът на Джанет Йелън приключи през февруари, тя ще бъде наследена от Джером Пауъл.

Източниците на CNBC казват още, че е започнало активно търсене на подходящи лица, но не се очаква зам.-председателят да бъде обявен тази година.

Според изданието Dow Jones, което първо съобщи за възможната номинация на Ел-Ериан, Белият дом обмисля да посочи и Мишел Боуман за още едно от гуверньорските места във Фед. Боуман оглавява банковия регулатор в щата Канзас.

Администрацията на президента Доналд Тръмп ще трябва да запълни три позиции от общо седем управители във Фед, ако Йелън реши да подаде оставка, когато приключи мандатът й. Сред тези позиции е и тази на председателя на Фед за Ню Йорк.

Пазарните коментари на Ел-Ериан се следят много внимателно. Той е бил и заместник-директор на Международния валутен фонд (МВФ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
При условия на сегашната грешна американска парична политика Федералният резерв на САЩ (ФЕД) е със съдба на жертва.При запазване на американската грешка всеки ръководител на ФЕД е с подсигуряван провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 6 години
При условия на сегашната грешка американска парична политика Федералният резерв на САЩ (ФЕД) е със съдба на жертва.При запазване на американската грешка всеки ръководител на ФЕД е с подсигуряван провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 6 години
Ел-Ериан: Невинаги това, което е добро за индивида, е полезно и за обществото!Твърд противник на ЛИБЕРАЛНАТА финансова политика при която УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ при липса на регулации безконтролно ПОЕМАТ ОГРОМНИ РИСКОВЕ КОИТО СЕ ВПИСВАТ В СМЕТКИТЕ НА ДОВЕРИТЕЛИТЕ.В един момент финансовата стабилност вече не е нещо добро, защото насърчава безотговорно поемане на риск от отделни лица и институции. Този процес застрашава икономическата система, а следователно и колективния интерес.Надценените пазарни оценки вкарани в инвестиционните ПАКЕТИ от рейтинговите агенции, съчетани с изкривените финансови стимули ИНВЕСТИЦИОННИТЕ АГЕНТИ доведоха през 2008-9 до краха на финансовата система задръстила се с ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ. Ел - Ериан е подходящият избор за да бъде спрян този процес на ФИНАНСОВ БЯС унищожаващ икономиката не само на САЩ , но и на света като цяло. Избора е добър и ДАЙ БОЖЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още