IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московиси: До юни ще е ясно как ще продължи Гърция след ерата на споразуменията

Гърция ще надхвърли целите за бюджетния излишък през 2018 година, смята комисарят

13:43 | 22.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До юни 2018 година ще стане ясно как ще се развива Гърция след ерата на спасителните програми, става ясно от думите на комисаря по икономическите въпроси и монетарната политика на ЕС Пиер Московиси в интервю за гръцкото издание Ta Nea.

Той коментира, че след като бъде одобрено споразумението по третия преглед на сегашната програма, вероятно на 22 януари 2018 година, ще започне подготовката на разговорите за дълга и за излизането от спиралата на меморандумите.

"Всичко това трябва да приключи до юни", обясни комисарят, но допълни, че възстновявнето н икономиката, което сега започва, трябва да бъде подкрепено и от допълнителни реформи след края на програмата, пише Ana Mpa.

Комисарят посочва още, че всички институции, участващи в програмата за Гърция, очакват през 2018 година Гърция да надхвърли целите си за първичния излишък през 2018 година.

За Московиси банковият сектор на Гърция е достатъчно добре капитализиран, става още ясно от интервюто.

Междувременно гуверньорът на гръцката централна банка Янис Стурнарас поиска повече яснота дали Гърция ще се възползва от някаква допълнителна програма след август 2018 година, когато изтича третият Меморандум. Това му спечели проблеми с управляващите, които настояват, че страната ще излезе "начисто" след програмите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
Запазва се прилагането на еврото без защита от неговото вредно влияние и вредите за Гърция продължават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още