IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протест в защита на Пирин отново блокира центъра на София

Протестиращите се готвят да обжалват правителственото решение за парка пред Върховния административен съд

21:36 | 29.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Около 1000 природозащитници и граждани излязоха за втора поредна вечер на протест в центъра на София срещу правителственото решение за промяна в плана за управление на Националния парк "Пирин“, съобщи БНР. Протестиращите се готвят да обжалват решението пред Върховния административен съд и да организират митинги по време на Председателството на Съвета на ЕС. 

По-рано в петък министърът на околната среда и водите Нено Димов обеща, че всяко инвестиционно намерение в парка ще бъде подложено на проверки и ще отговаря на всички екологични и законодателни изисквания.

Протестът днес започна с блокада на кръстовището на ул."Граф.Игнатиев" и булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски" и викове "Мафия" и "Оставка". Участниците в шестието викаха още "Пирин не е ваш", "Пирин не е баница" и казаха, че ако правителството служи на народа, в планината няма да се строи. Освен за отмяна на правителственото решение, те настояват и за оставката на министър Димов. 

Според тях ако това не стане, кабинетът трябва да подаде оставка незабавно. След това митингът се премести отново на "Орлов мост" и го блокираха за 30 минути, допълва БНТ. 

Протест имаше и в Стара Загора. 

Какво се случи в центъра на София днес можете да видите в галерията ни!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
zepter
преди 6 години
Аз лично бих ги блокирала точно тези!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още