IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесията на Летище София може да бъде рестартирана след месец

До лятото транспортният министър очаква да приключи подаването на оферти

11:07 | 09.01.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Концесията на Летище София може да бъде рестартирана след месец, каза транспортният министър Ивайло Московски. Днес, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, той откри новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на летище София. 

Новият срок за пускането на концесията на столичното летище е бил изяснен на работна среща с консултантите от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), каза министърът.

„Най-вероятно не по-рано от месец ще са готови с анализите. Когато са готови, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на председателството да приключим с подаването на офертите“, каза Московски. 

Припомняме, че концесията на летището беше прекратена с решение на Министерския съвет по време на служебното правителство на Огнян Герджиков с мотива, че обявената процедура не защитава достатъчно добре публичния интерес.

Идеята е със средствата от концесията, внесени като еднократна такса, да бъде оздравено финансовото състояние на БДЖ. Тя беше лансирана от втория кабинет "Борисов" и дори заложена в бюджета за 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 6 години
Изтървахме бързия влак Сега ни очаква пътническия Сърбите ни изпревариха Дадоха на концесия летището Никола Тесла в Белград и скоро ще се превърнат във важен транспортен хъб на Балканите Сега е важно да не изтървем и пътническия влак и да нямаме голямо летище и да имаме разкапана Б Д Ж компания *** политици Но ние ги избираме И ние може би сме ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още