IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция няма да приеме "привилегировано партньорство" с ЕС

Никой не може да предложи второкласен статут на Турция в отношенията й с ЕС, каза Йомер Челик

15:07 | 13.01.18 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Турция няма да приеме "привилегировано партньорство" с Европейския съюз, заяви министърът за ЕС на Турция Йомер Челик, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

"Ако ни бъде предложено привилегировано партньорство, ние няма дори да го обмислим, а просто ще го отхвърлим", каза Челик пред телевизия Хабертюрк, цитиран от БНТ.

Германски политици наскоро предложиха "привилегировано партньорство" за Турция като алтернатива на пълноправното ѝ членство в Общността. 

"Никой не може да предложи второкласен статут на Турция в отношенията й с ЕС", каза Челик, като изтъкна, че страната му има ясна позиция по този въпрос.

Министърът критикува също така Йоханес Хан - комисарят, който отговаря за разширяването на ЕС. "Въпреки, че е европейски комисар за разширяването, той иска да прекъсне отношенията между Турция и ЕС" заяви Хан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Защо пък Европа да е длъжна да приема един ислямски фанатик с поведение на съвременен тиранин и приказки на султан от 16-ти век?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Ми хайде и ти към Едирне ... да поработиш малко , стига си тролил тука ! Аман от твойта Турция ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 15
lyusien
преди 6 години
Турция рано или късно ще стане член на Е С Неразбираемо е поведението на Германия и Франция двата локомотива на Е С Турция е 80 милионна икономика със много младо и образовано население Една бумкаща икономика със ръст над 5 % годишно огромен пазар за европеиските стоки енергиен кръстопът и близо 2 милионна армия В бъдеще Германия Франция и Турция ще бъдат гръбнака на една много силна и важна европейска армия Ще бъде много сигурна външна граница на Е С Малки страни като Австрия и Холандия ги е страх от емиграция от Турция но там процеса е вече обратен Младите турци напускат Западна Европа и се връщат в Турция където имат по добри условия за реализция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още