IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шуменска винарна търси своите нови стопани за 2,5 млн. долара

Избата няма задължения и се продава заради напредналата възраст на собствениците, пише Businesses for Sale

17:53 | 15.01.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Винарна „Бакхус – 4“ се продава за сумата от 2,5 млн. долара, става ясно от публикация на сайта Businesses for Sale. Винарната е построена в близост до Каспичан в Шуменския регион и е на 65 км от пристанището във Варна и на 130 км от Русе.

Компанията няма никакви задължения и има цялата необходима документация за производството и продажба на вина в България, както и регистрация като производител на вина, стана ясно от публикуваната обява.

Причината собственикът да продава своя бизнес е пенсионната му възраст, обясняват още от сайта.

Винарната е основана през 1994 година, а през 2015 година е направен ремонт и са внедрени нови технологии. В нея работят 30 души. "Бакхус - 4" разполага и със собствени лозови масиви от сортовете шардоне, мускат и алиготе. 

Потенциалът пред производителите на вина в последните години се разширява – страната ни вече се намира на световната винена карта, смятат в бранша. Секторът залага на местни сортове, които да се отличат на външните пазари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Веск
преди 6 години
Поредния закъсал бизнес според мен в региона. Иначе такава бърза директна продажба не е логична. Може на някого да му е писнало пък от добра среда, липса на рекет. То и за Осмарска изба имаше едни сеири, съд и т.н. - имаше съмнения, че някой придобива с натиск и рекет осмарския пелин, данни за данъчни измами също. Имаше завод и в с.Хан Крум - бог да го прости и този завод. Дано не съм прав- умира региона. Населението на област Шумен намалява, но за сметка на това застарява. Няма да питам има ли технолози и разбирачи в производството - има на преклонна възраст. Само моля не лъжете, че Региона Шумен, Преслав, Нови Пазар, Каспичан е голям винарски район. Беше. Вече не е. Закъса и Винекс Преслав. Домейн-Бояр Шумен - събориха директно стария винзавод на Шумен, сега още лоши новини. Стабилност и просперитет в България. Няма пазари. Пазара е Русия - да го споменем все пак. Региона наистина беше сериозен винопроизводител. Беше с руски пазар. След първата световна и катастрофата хората в района открили винарството като спасение за себе си и семействата си. Сега явно е по зле от 20те години на 20ти век. Те друго говорят, но аз така ги виждам нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
bbconsult
преди 6 години
ДИРЕКТНАТА ПРОДАЖБА Е РАВНА НА ДИРЕКТНА ЗАГУБА Обявяването на бизнеса директно за продажба гарантира сигурни и директни загуби. Най-добрият начин да се провали един бизнес е да се обяви публично, че се продава, защото работниците, служителите, клиентите, контрагентите, наемодателите и т.н. може да не си допаднат с новите собственици на бизнеса. Единствените, които ще бъдат най - щастливи да чуят, че бизнесът се продава, със сигурност ще бъдат Вашите конкуренти, които ще "тръбят" на всички от бранша НЕ, ЧЕ БИЗНЕСЪТ ВИ Е ЗА ПРОДАЖБА, А ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ ВЪН ОТ БИЗНЕСА И СЕКТОРА В КОЙТО ОПЕРИРАТЕ. И не само това, а и това, че Вие и Вашия бизнес и марката на бизнеса за Вашите конкуренти сте вече ИСТОРИЯ."Правилото, към което трябва да се придържат, е: НИКОГА ДА НЕ ОБЯВЯВАТ В ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО БИЗНЕСА ЗА ПРОДАЖБА и веднъж завинаги да забравят фразата "ПРОДАЖБА НА БИЗНЕС".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още