IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Moody's повиши кредитния рейтинг на Гърция

Агенцията е дори по-оптимистично настроена от Fitch и Standard & Poor's и смята, че Гърция ще излезе на пазарите, без да й е нужна допълнителна кредитна линия

09:09 | 22.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Международната агенция Moody's повиши кредитния рейтинг на Гърция до степен В3 от Саа, като запазва положителната перспектива за страната, съобщава Нюз.ин.

Това е трето повишение на кредитния рейтинг на Гърция след дадените наскоро такива оценки от другите две агенции Fitch и Standard & Poor's.

Moody's обаче е по-оптимистично настроена от другите две агенции и смята, че Гърция ще излезе на пазарите, без да й е необходима допълнителна кредитна линия.

Миналия петък Fitch повиши рейтинга на Гърция за държавния дълг, разчитайки на облекчение на дълга през тази година и на прогнозиран икономически растеж. Оценката бе когирирана от В- на В  с положителна перспектива.

Трите прогнозни повишения идват, след като бе финализирана проверката за напредък на гръцката спасителна програма и въпреки факта, че на неотдавнашната среща на Еврогрупата бяха изразени резерви и бе поставено условие на правителството в Атина да изпълни две от изискванията за реформи, дадени на страната от международните кредитори.

Отбелязва се, че за това повишение на кредитния рейтинг от страна на Moody's от трибуната на парламента е съобщил и гръцкият премиер Алексис Ципрас, посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
Иван Митев
преди 6 години
С цел държавата да се спаси от банкрут, реално сегашните "реформи" в Гърция са процеси за понижаване на жизненото равнище на гражданите на Гърция.С този подход не може да се постигне устойчив успех, защото се запазва липсата на защита срещу вредното влияние от еврото. Спасение на Гърция е възможно само с въвеждане на вредното влияние от еврото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
das
преди 6 години
Браво на Гърция, ето че се стабилизират и дано в скоро време да приключат с мерките за икономии. Вече няколко години се реформират и резултатите са видими.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още