IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Twitter: Биткойнът рано или късно ще бъде единствената глобална валута

Според Джак Дорси най-популярната криптовалута ще бъде използвана за покупки на съвсем обикновени неща като кафе

16:40 | 26.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси очаква биткойнът да се превърне в единствената глобална валута в рамките на следващото десетилетие. Това заяви той пред вестник Times, цитиран от CNBC.

Дорси, който е и инвеститор в най-популярната криптовалута, очаква биткойнът да бъде използван за покупки на съвсем обикновени неща като кафе и обясни, че според него ще бъдем свидетели на възхода му в рамките на следващите 10 години, но това може да се случи и по-бързо. 

От Square заявиха през ноември, че ще предложат опцията купуване и продажба на биткойн чрез тяхното приложение Cash. Джак Дорси е сред инвеститорите и на стартъпа Square, който разработва технология, която ще направи биткойна по-бърз и по-лесен за използване. 

Когато биткойнът започна да бъде използван за пръв път, той беше определян за алтернатива на долара и дори на златото. Криптовалутата обаче изживя тежки месеци, след като през декември достигна до рекордните 20 хил. долара, а миналия месец се срина под 8 хил. долара.

При създаването си Square пусна на пазара основно приставки за смартфони, които помогнаха на физически лица - продавачи на храни и на стопански щандове, да приемат кредитни карти. Напоследък обаче тя привлича по-големите търговци, като магазините и ресторантите с множество локации.

Същевременно компанията се разширява и чрез други продукти и услуги, като например заеми чрез Square Capital, доставка на храна чрез Caviar и инструменти за управление на инвентара и анализиране на продажбите.

През март миналата година компанията пусна четец за кредитни карти и софтуерни инструменти във Великобритания, най-голямата засега глобална експанзия. Засега едва 5 на сто от приходите на Square са от международен бизнес.

Биткойнът в понеделник следобяд поевтинява с 3,81% до 8127,96 долара по данни на CoinDesk.

Всичко за криптовалутите четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
marin1
преди 6 години
Това е новина от преди почти една седмица - може да се провери в съответната форумна тема .....https://venturebeat.com/2018/03/21/jack-dorsey-bitcoin-will-be-the-worlds-single-currency-in-10-years/И за да сте малко по "във час" - ето ви една пак свързана с Туитър и Криптовалутите от преди 1 час - топла, топла:https://***.reuters.com/article/us-crypto-currencies-twitter/twitter-to-ban-crypto-ads-as-online-crackdown-widens-idUSKBN1H222H
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още