IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Две камери не стигат

Китайската компания се стреми да оспори лидерството на Apple и Samsung, като представи първия смартфон с три камери

21:12 | 27.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Huawei представи първия смартфон в света P20 Pro с три камери на специално събитие в Париж, съобщава The Guardian.

Китайският производител на модела P20 и на по-големия и по-функционален P20 Pro се стреми към съревнование с конкурентите си Apple и Samsung и позициониране като един от трите най-големи производители на смартфони.

Моделът P20 има 5,8 инчов екран и LCD дисплей, докато по-големият P20 Pro e с 6.1-инчов OLED екран, като и двата телефона са с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване. И двата нови модела имат скенер за пръстови отпечатъци отпред, но не и гнездо за слушалки от долната страна.

P20 и P20 Pro се предлагат в златно, розово или синьо, определено като Twilight. P20 има усъвършенствана версия на системата за двойни камери Leica на Huawei, която съчетава традиционна 12-мегапикселова цветна камера с 20-мегапикселова монохромна. 

Huawei P20 Pro бе звездата на представянето, а акцентът е изцяло новата система от три камери. Тя включва 40 МР основен цветен (RGB) сензор (f/1.8), 8 МР сензор с телеобектив (f/2.4) и 20 МР монохромен сензор (f/1.6), подплатени с технологията на Leica за възпроизвеждане на цветовете, включваща ISP процесор за обработка на изображенията и сензор за цветната температура.  Huawei Huawei

„Когато за първи път чух, че новото флагман устройство на Huawei ще има три камери на гърба, бях скептичен“, коментира Бен Уд, главен изследовател в CCS Insight. Според него обаче компанията е добавила смислени функции, включително възможността да бъдат направени черно-бели снимки благодарение на специализирания монохромен обектив. 

Huawei подобри вградената си AI система за камерата, която разпознава предмети и сцени, като предварително може да се избере от най-добрите 19 режима за темата. Става дума за т. нар. помощник при снимки AI-Assisted Composition, който дава интелигентни предложения за правилна композиция, позициониране в групов портрет и пейзажни снимки.

P20 и P20 Pro разполагат с процесор Huawei Kirin 970, 128 GB за съхранение и съответно 4 GB или 6 GB памет, но само P20 Pro е водоустойчив по стандартите IP67.

И двата смартфона се предлагат със софтуера EMUI 8.1 на компанията, базиран на Android Oreo 8.1, което ги прави едно от първите устройства извън смартфоните на Pixel 2 на Google с тази система. И двата модела са снабдени с по-мощни батерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още