IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне четирима убити след предизвикана катастрофа в Мюнстер*

След мървите е и предпогаемият атентатор, който се е прострелял

18:02 | 07.04.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 100%">
	<span lang="bg-BG">Полицейски ванове в центъра на Мюнстер, Германия. <em>Снимка:&nbsp;</em></span><em>dpa via AP</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Полицейски ванове в центъра на Мюнстер, Германия. Снимка: dpa via AP

 

Във вътрешността на германския град Мюнстер пикап се е врязал в група хора. Според полицията има мъртви и ранени. Фактите все още не са напълно ясни, предава DPA.  По информация на полицията ранените са поне 20, шестима от които в тежко състояние.

Според Westfälische Nachrichten загинали са трима души. Около 30 души са били ранени, по данни на полицията. Полицейската говорителка потвърди, че има мащабна операция в града. Автомобили на пожарната служба и на полицията, както и линейки пътуват към центъра на града. 

Предполагаемият извършител се е самоубил на място, като се е прострелял, твърди говорител на полицията. Дали дали става дума за атентат все още не може да се потвърди. Служители по сигурността твърдят, че „сценарият е такъв, че човек не може да изключи атентат".  

Полицията призова населението да избягва засегнатия район. Има голяма акция в ресторант Kiepenkerl, поясняват властите в Twitter. „Моля, избягвайте района около Kiepenkerl, ние сме там“. 

По-късно стана ясно, че полицията е намерила съмнителен предмет във вана. Не е ясно какъв е предметът и дали представлява опасност.

Полицията проверява съобщения, че други извършители може да са избягали от катастрофиралия ван. Според Sueddeutsche Zeitung мъжът, насочил автомобила към хората, бил германски гражданин с умствени отклонения. Не става дума за терористичен атентат с ислямистки мотиви, отбелязва изданието, позовавайки се на собствени източници от полицията.

"Нашите мисли са с жертвите и техните семейства", заяви в Twitter Улрике Демер, говорителката на германския канцлер Ангела Меркел, и нарече станалото днес "ужасни новини".

Министърката на правосъдието Катарина Барли благодари на службите за спешна помощ и призова да се направи всичко, за да се разкрие причината за станалото.

Мюнстер е един от най-големите университетски градове в Германия. Там учат над 50 000 студенти. В центъра на града има многобройни барове, ресторанти и културни обекти.

 
*Актуализирано в 21,00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Пак не сме чели статията. :):)...но тоя път те оправдавам заради журналистическия непрофесонализъм на бойчо... заглавието се разминава със статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
bgMan
преди 5 години
Отново мултикултурализъм в действие заедно с цялото му богатство и достойнство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 12
abdul
преди 5 години
Шпиона дойде в съзнание. Химическото оръжие от Русия ПАК отиде в Сирия.Трябва нова тема и повод за атака.ЦРУ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още