IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас

По обхода на Ахелой се работи по график, заяви Николай Нанков

17:22 | 02.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: община Бургас</em></p>

Снимка: община Бургас

Ако няма обжалване, през есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас, който ще свърже Северното с Южното Черноморие. В момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Това съобщи в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на общината. 

Той подкрепи идеята на кмета на Бургас Димитър Николов за четирилентови пътища от града до общините в региона.
Николай Нанков, Димитър Николов, директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ провериха реконструкцията на пътния участък кв. „Ветрен“ - Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

"Обходът на Ахелой е в график, до 15-ти юни ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас", заяви Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.

Готов е и техническият проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. "Между 8 и 10% от всеки проект отделяме за пътна безопасност", каза още регионалният министър.

Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 5 години
А АМ Черно Море кога?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още