IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски конгломерат проявява интерес към изграждането на тунела под Шипка

Регионалният министър обсъди проекта, за който няма осигурено финансиране, със „СИТИК Констракшън“

15:44 | 14.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МРРБ</em></p>

Снимка: МРРБ

Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново. Това стана ясно на среща днес на регионалния министър Николай Нанков с представители на китайската компания, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

Обсъден е вариант за подписване на меморандум за сътрудничество с параметри за публично-частно партньорство.

Според Нанков за напредъка на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум във формат 16+1 в София.

Припомняме, че в процес на строителство е тунел с дължина 540 м на обхода на Габрово, който ще води до бъдещия тунел под Шипка. За тунела под Шипка обаче обаче не е осигурено финансиране въпреки обещанията на две правителства, няма конкретен проект и срокове за реализация на идеята. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Sokratus
преди 5 години
Всеки дълъг тунел се заплаща с такса! Къде е проблема да се учреди компания, да се вземе кредит и да се построи този тунел. И с таксите да се изплаща заема!!!Един ли няма в това правителство с мозък в главата!!!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още