IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определени са концесионери на три плажа в област Варна

Таксата за чадър и шезлонг там няма да надвишава 10 лева

14:53 | 16.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: община Обзор</em></p>

Снимка: община Обзор

Концесионерите на три морски плажа в област Варна бяха определени днес от правителството. Това са плажовете „Слънчев ден“, „Св. Св. Константин и Елена – север“ и „Св. Св. Константин и Елена - малък плаж“. Концесиите са за срок от 15 години, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. 

Концесионер на плаж „Слънчев ден“ е „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД. За срока на договора таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни принадлежности трябва да е по 8 лв. Годишното концесионно плащане е 302 хил. лв. без ДДС. Предвидените инвестиции за подобряване на пешеходния достъп и за указателни табели достигат 74 хил. лв.

Концесионер на другите два плажа е „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД. Той ще предлага чадърите и шезлонгите по 10 лв. в зоните за платени плажни принадлежности. Годишното концесионно възнаграждение за плаж „Св. Св. Константин и Елена – север“ е 57 хил. лв. без ДДС, а за „Св. Св. Константин и Елена - малък плаж“ – 22 хил. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още