IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla Model 3 записа рекорден пробег и... се счупи

Електромобилът премина 975 км с едно зареждане на батериите

18:18 | 29.05.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският видеоблогър Шон Мичел и партньорът му Ерик Стрейт поставиха рекорд, като изминаха 975 км с едно зареждане с Tesla Model 3. По този начин те подобриха предишното постижение, отново дело на Мичел, с цели 146 км. Официалният пробег на електромобила е 499 км., съобщи Automedia.bg.

Не всичко обаче мина гладко. Акумулаторът на Model 3, който е с капацитет 75 кВт/ч, се разреди още при достигането на 66 кВт/ч. С това проблемите не свършиха и след края на пробега електромобилът престана да се зарежда – 12-часовият престой на станцията Supercharger не даде никакъв резултат и се наложи колата да бъде закаран в сервизен център на Tesla.

Трябва да се отбележи, че рекордният пробег бе достигнат в условия, които са доста далеч от реалните. Мичел и Стрейт избраха маршрут с дължина 1 миля, по който въртяха със скорост между 32 и 48 км/ч в продължение на 32 часа. Те са спирали само за тоалетна, а храната и напитките са им подавани в движение. Заради изключения климатък температурата в салона на моменти е достигала 42 градуса по Целзий.

В същото време Tesla Model 3 за първи път катастрофира на територията на Европа. Инцидентът се е случил в Гърция, като колата се е движила на автопилот. За щастие, няма пострадали при катастрофата.
 
Според шофьора, при активирането на безпилотния режим колата е направила неочакван завой надясно. Водачът е поел незабавно управлението, но въпреки това електромобилът се е блъснал в ограждение край пътя, като е пострадал сериозно.
 
„Движих се с разрешените 120 км/ч, като пътят беше сух и добре осветен. Около мен нямаше други коли, така че маневрата ме изненада напълно, още повече, че лявата ми ръка през цялото време беше на волана”, обясни шофьорът на електромобила.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 5
KPetkov
преди 5 години
Чудя се тоя Мъск няма ли някой да го съди вече, дето само хаби земните ресурси :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
ае остай, остай .... че си еббало века ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
KPetkov
преди 5 години
Ако може и Теслите със същото качество да ги правят, че след 32 часа каране тесличката изминала само 1000 километра и щети колкото за 10 лади :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 5 години
навремето се чакаше за москал и ладюха по 2 петилетки, секирата я чакаме вече и нея толкоз. За децата не знам дали ше стане ама за внуците поне нешо мм ?!? и ако мое да не е х78 хилки щот па нема продадат и половин кола то първо треа я произведат ама айде .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
KPetkov
преди 5 години
Какво са 8-9 хиляди долара за едно ходене до Гърция и обратно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още