IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончев: Четвърта компания има интерес към АЕЦ "Белене"

Има принципна политическа договореност "Турски поток" да премине през България, заяви вицепремиерът

12:38 | 02.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Вицепремиерът Томислав Дончев.&nbsp;<em>Снимка: БТА</em></p>

Вицепремиерът Томислав Дончев. Снимка: БТА

„Не е възможен отговор дали ще строим АЕЦ "Белене", това може да се каже след процедура, която да покаже дали има инвеститор. Аз съм оптимист, защото вчера има заявен писмен интерес от четвърта компания”. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

Той коментира и срещата в Москва между руския президент Владимир Путин и българския премиер Бойко Борисов. Дончев беше в официалната делегация.По думите му тази среща няма никаква връзка с визитата на президента Румен Радев в Русия.

„Дори от чисто човешките отношения пътят за намаляване на напрежение са разговорите. Една емоционална реплика по време на пресконференцията не е есенцията на разговорите”, допълни Дончев.

Има принципна политическа договореност „Турски поток” да премине през България, но това са разговори, които текат с месеци. Европа не печели от това, че руският газ минава през още една държава – това означава по-високи цени.

Големият проблем е, че трябва да се намери безконфликтен сценарий и за Русия, и за Европа”, каза още вицепремиерът.

На последните упреци на президента Румен Радев той отговори, че не е сериозно да се говори за автократично управление в България.

„Има двустранно напрежение между институциите, това е факт. Когато се разменят остри реплики, диалогът е труден”, подчерта Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
forexar
преди 5 години
А какво стана с "националната сигурност" ?Или официално се отказахме ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още