IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов: Боря беззаконието, нямам нищо против Ангелкова

Вицепремиерът погна и кмета на Созопол Панайот Рейзи за категоризация на незаконни обекти

10:50 | 07.06.18 г. 1
Валери Симеонов: Боря беззаконието, нямам нищо против Ангелкова

Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Преди дни той започна нови проверки на нощните клубове в курорта Слънчев бряг, а това го вкара в задочен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона. От 23 до 7 часа е забранено всякакво озвучаване. Много ви здраве", обърна се Симеонов към Ангелкова и военния министър Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов обяви във Facebook, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг-юг".

"Нямам нищо против Ангелкова, боря се против беззаконието в туризма. Моят сигнал е и срещу Министерството на туризма, там работят над 100 човека. Подадох сигнал срещу този, който е подготвил тези незаконни документи", обясни Симеонов в "България сутрин".

Вчера министър Ангелкова отговори на Симеонов, че само компетентен орган може да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. "Вицепремиерът не е компетентен орган, такъв е съдът", подчерта тя.

"Нарушителите до миналата година бяха безнаказани - надуват силни децибели и пречат на останалите да спят. Ако не се вземат мерки – българският туризъм ще става все по-евтин и по-нежелан. Обстановката коренно се е променила. Слънчев бряг до настоящите проверки е доста приятно място. Виждат се огромни халета, които са разположени на една от най-хубавите природни дадености на Слънчев бряг", настоя вицепремиерът, показвайки снимка от дрон на най-известните заведения в курорта.

Той съобщи, че пред две от заведенията има паркинг, който също е незаконен.

"Общинският път е преграден с бариера и за да влезете там трябва да платите 10 лева. Правят огромни приходи", посочи той.

Валери Симеонов обяви пред Bulgaria ON AIR, че преди около 10 дни е подал сигнал в прокуратура и срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Лидерът на НФСБ е категоричен, че Рейзи е издал категоризация на обекти, които са незаконно построени в къмпинг "Златна рибка".

Вижте повече от коментара във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още