IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едва ли през следващите месеци ще има по-добър момент за кандидатстване за ERM II

Догодина предстоят европейски избори и едва ли обществените нагласи ще бъдат по-благоприятни, заяви Димитър Бранков от БСК

09:43 | 30.06.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Задължително е България да подаде документи за ERM II, това е абсолютна необходимост, защото едва ли през следващите месеци ще има по-благоприятен момент. Така коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  Димитър Бранков, заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК) темата с приемането на страната ни във валутно-курсовия механизъм.

Той подчерта, че следващата година предстоят европейските избори. „Този цикъл всъщност ще започне още тази година, по-рано. Едва ли обстановката ще бъде по-благоприятна. Това важи и за общественото мнение във всички европейски държави членки на еврозоната от настоящия момент“, добави Бранков. 

Бранков изрази надежда, че българското правителство ще спази обещанието си и ще внесе кандидатурата на страната ни за ERM II на заседанието на министрите на финансите на 14 юли.

България очаква да има твърда дата за влизането в чакалнята на еврозоната, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел. Банковият съюз и чакалнята трябва да станат в един ден, готови сме, добави той.

Борисов отчете „успешната работа на страната ни за влизане в т.нар. чакалня на еврозоната“. „Имаме стабилен фискален резерв, валутен борд, 24% от БВП външен дълг, нисък дефицит. Изпълнили сме всички критерии. Ако сега измислят нови критерии, няма да честно“, коментира още министър-председателят.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 47 rate down comment 8
lyusien
преди 5 години
До 2 Мога да обясня на нормално мислещ човек но на оли------- е невъзможно Защо да си губя времето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 15
majnata
преди 5 години
Откачалка , какъв ти е проблема с тая еврозона бе ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 40 rate down comment 9
lyusien
преди 5 години
Не могат да ни приемат в Чакалнята на Еврозоната без да има подадена молба за това Това е просто правило Приемането ни в банковия съюз ще ни отнеме 6 месеца и ако подадем молбата за Банковия съюз на 14 юли до края на годината ще бъдем членове на този банков съюз Добре Тогава да бъде посочена датата за влизането ни в Чакалнята - 1 януари 2019
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още