IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е премахнала над 70 млн. акаунта за фалшиви новини за два месеца

Компанията прави смели стъпки напред в борбата с дезионформацията

09:50 | 07.07.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската микроблогинг платформа е отстранявала по 1 млн. акаунта на ден през последните месеци, за да намали потока от дезинформация, пише Washington Post.

Twitter и други социални мрежи като Facebook са обект на критики от страна на властите в САЩ и на международните регулатори за това, че правят прекалено малко, за да пречат на разпространението на фалшиво съдържание.

Компаниите правят стъпки в посока изтриването на подобни акаунти, като пускат ъпдейти на услугите си и активно следят съдържанието, така че да има по-малък шанс потребителите да станат жертва на фалшиви новини.

В периода май-юни Twitter е премахнала над 70 млн. акаунта, а темпът се запазва и през юли, пише Washington Post.

„Трудно е да повярваме, че 70 млн. акаунта са били засегнати, когато Twitter има само 336 млн. месечно активни потребители“, коментира анализаторът на Wedbush Майкъл Пачтър.

Броят на активните потребители месечно се очаква да нарасне с около 3 на сто до 337,06 млн. през второто тримесечие според Thomson Reuters I/B/E/S.

“Предполагам, че голям брой от премахнатите акаунти са били неактивни... това ще има малко влияние върху компанията“, коментира Пачтър пред Ройтерс.

Според източник на Washington Post агресивното премахване на нежелани акаунти може да доведе до рядък спад на месечните потребители през второто тримесечие.

„Заради подобренията в технологиите и процесите през последната година, в момента премахваме с 214% повече акаунти за нарушаване на нашите политики за спам на годишна база“, заяви компанията в публикация в блога си миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 5 години
оооо и врабчо ли го лаппна до гърло мм ??! ... :)) ем ше га лаппне как нема га лаппне с последния писък на либерасстите дет изтрили акаунтите на консервите в Сашш и оше две три бананови колонии кат наща .... :)) Кат глеам тия Индустриалния Капитал в Сашш пипат доста здраво и всичко въздушно и либерастно е фюуу начело с фейсбоклучарника ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
Премахването на акаунти на кирилица не означава премахване на акаунти за фалшиви новини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още