IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скопие очаква покана за НАТО до дни

Премиерът Зоран Заев не изключва импийчмънт на президента Георге Иванов заради отказа му да подкрепи договора за името с Гърция

19:04 | 07.07.18 г. 2
<p>
	Македонският премиер&nbsp;Зоран Заев. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Македонският премиер Зоран Заев. Снимка: Ройтерс

Скопие очаква да бъде официално поканен в НАТО на 12 юли 2018, по време на срещата на върха на алианса, каза премиерът Зоран Заев в интервю за Николай Кръстев от Bloomberg TV Bulgaria.

Заев каза още, че не изключва импийчмънт на президента Георге Иванов заради отказа му да подкрепи договора за името с Гърция.

За 1 година от подписването на договора за приятелство между България и Македония отношенията между двете страни претърпяха много силно развитие, каза още Заев и покани българския бизнес да работи и инвестира в неговата страна

Той бе в София за срещата 16+1 Китай-Централна и Източна Европа, на която бе обявено разширяване на сътрудничеството между Пекин и страните от региона.

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която бе с министъра си на енергетиката Александър Антич в София, даде висока оценка на китайските инвестиционни планове за сръбската икономика по линия 16+1. Сред общите проекти е компания за обработка на метали в Смедерево, която наскоро бе придобита от водещ китайски холдинг.

Очаквайте интервютата с Ана Бърнабич, Зоран Заев и с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич в понеделник 9 юли по Bloomberg TV Bulgaria в предаването Светът е бизнес с Николай Кръстев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
Lucifer
преди 5 години
Ти сам даде отговора: една натовска база и....по-вече шум да не вдигат...за евтин обслужващ персонал стават....македонските са хубавки....ще поддържат бойния дух....гърците доволни че макетата са под контрол а сърбите да го...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 5
bgMan
преди 5 години
Интересно ми е с какво ще влязат тия в НАТО.Цялата им територия е колкото за една малка натовска база.Преди правителството на Костов да им подари стари танкове и БТР-и имаха само 1 смешен стар танк. Малко след това ги продадоха на някакви африканци.Какво производство и какъв военен бюджет могат да имат? Никой няма желание да слуша и да плаща за историческите им фалшификации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още