IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за рефинансиране на ипотеки в САЩ са на най-ниското си ниво от 2000 г.

Делът на рефинансиранията в седмичната ипотечна активност е достигнал най-ниското си ниво от август 2008 г. насам

17:47 | 11.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Молбите за рефинансиране на ипотеки на съществуващи жилища са достигнали най-ниското си ниво от над 17,5 години, въпреки че разходите по обслужването на 30-годишните ипотечни кредити са намалели миналата седмица, показват данни на Асоциацията на банките, които отпускат жилищни кредити (MBA), цитирани от Ройтерс.

Базираната във Вашингтон организация съобщи, че сезонно изгладеният ѝ индекс за молбите на притежателите на жилища за рефинансиране е намалял с 3,8% до 958,5 пункта в седмицата до 6 юли. Това е най-ниското седмично равнище от декември 2000 г.

Делът на рефинансиранията в седмичната ипотечна активност е достигнал най-ниското си ниво от август 2008 г. от 34,8% от общия брой на молбите. Предходната седмица той е бил 37,2%, показват данните на MBA.

Лихвите по 30-годишните ипотечни кредити с фиксирана лихва са достигнали средно равнище от 4,76% спрямо 4,79% седмица по-рано, допълва същият източник.

В същото време средната лихва по 30-годишните ипотечни кредити, подкрепени от Федералната жилищна администрация, които често се използват от купувачи на първо жилище, е достигнала 4,80% спрямо 4,78% предходната седмица.

Сезонно изгладеният измерител на MBA на молбите за кредити за закупуване на жилище, който предвещава бъдещата активност на жилищния пазар, се е повишил с 6,5% миналата седмица до 261,5 пункта. Това е най-високото му седмично ниво от седмицата, започваща от 20 април.

Сезонно изгладеният барометър на асоциацията на общите молби за ипотечен кредит е нараснал с 2,5% до 372,6 пункта миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още