IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай може да забави процеса на издаване на лицензи на американски компании

Сред другите възможни мерки, които китайските власти планират е затягане на процеса на одобряване на сделки за сливане и поглъщане

20:34 | 11.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пекин може да забави процеса на издаване на лицензи на американски компании, ако САЩ въведат обявените нови мита от 10 на сто за китайски стоки на стойност 200 милиарда долара. Това пише днес в. The Wall Street Journal, цитиран от ТАСС.

Сред другите възможни мерки, които китайските власти планират е затягане на процеса на одобряване на сделки за сливане и поглъщане, в които участват американски компании, а също и по-строги проверки на стоки от САЩ на границата, пише БТА.

В същото време The Wall Street Journal отбелязва, че китайските официални представители очевидно подхождат внимателно и се стремят да действат така, че ответните мерки на американските мита да не навредят на националните интереси на Китай. Освен това, според данни на вестника, Пекин поддържа активни контакти с търговските си партньори и преди всичко с Европа, за да противодействат на американските протекционистки мерки.

САЩ обявиха късно снощи планове да наложат мита от 10 процента върху китайски стоки на стойност 200 млрд. долара от септември. Пекин осъди решението на Вашингтон и обеща да отговори подобаващо, защитавайки собствените си интереси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още