IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов голям жилищен комплекс изниква в столичния квартал "Манастирски ливади"

Той предлага 137 жилищни единици в средния сегмент на цени на апартаментите

12:41 | 31.07.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Имотека</em></p>

Снимка: Имотека

Нов голям жилищен проект изниква в столичния квартал „Манастирски ливади“. Обектът MONA, който се намира в източната част на квартала, е с разгъната застроена площ (РЗП) от 17 200 кв. м и предлага общо 137 жилищни единици. Изпълнител на проекта е строително-инвестиционната компания BLD.

MONA e комплекс от затворен тип със собствен вътрешен двор. Сградата се състои от три секции с 8 и 9 етажа, а жилищата са с широк избор от квадратури и разпределения - двустайни, тристайни и четиристайни.

Комплексът се позиционира в средния сегмент с цени на апартаментите от 726 евро/кв. м и средна цена на жилищата от 986 евро/кв. м, съобщават от компанията.

Тя обосновава избора си с недостига на нови достъпни жилищни проекти, констатиран от брокери на недвижими имоти в последните месеци. Според тях предлагането не покрива всички профили на клиентите, с което се ограничава изборът за купувачите със средни доходи, а това оказва негативно въздействие върху достъпността на имотите в София.

„Манастирски ливади е предпочитан избор за много хора, които търсят да закупят първото си жилище заради достъпните цени и разнообразното предлагане на имоти ново строителство. Наличието на свободни площи позволява реализирането на нови жилищни проекти на разумни цени, а местоположението им осигурява внушителна гледка към планината“, казва Люба Атанасова, изпълнителен директор на Имотека.

От BLD съобщават за висок интерес на купувачите към проекта MONA, въпреки че проектът все още е в начален етап на реализация. Запитванията са основно от два вида клиенти – млади хора, които избират първото си жилище, както и семейства, които търсят добро вложение за средствата си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 0
panther
преди 5 години
А на живо може да се чукнеш за наздраве със съседа отсреща. А и съседката... такова... ти е подръка за чукване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
johnsilver3
преди 5 години
МONA на италиански да ви казвам ли какво означава.....???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
OB4AR
преди 5 години
И околомръсното все едно е от другата страна на планината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 0
bertram
преди 5 години
това все едно в южния парк :) с тази зеленина и няма нищо наоколо. чудничко :)хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 0
red6
преди 5 години
"Наличието на свободни площи позволява реализирането на нови жилищни проекти на разумни цени, а местоположението им осигурява внушителна гледка към планината..." Докато не изникне следващата кооперация, още по-близо до Витоша.Много ме кефи как рендерите винаги има изпънат асфалт по конец и всичко на около е зеленина - точно обратното на реалността. Един закон за подвеждаща реклама ще се отрази доста добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още